Doboj

Policija spriječila pokušaj samoubistva

  • Извор: АТВ
  • 13.09.2022. 19:22

Jedan telefonski poziv uobičajen radni dan dobojskim policajcima pretvorio je u kriznu situaciju. Sugrađanka je prijavila da žena 40ih godina prijeti samoubistvom.

U patroli za intervencije  bili su policijski službenici Dejan i Darko. Nisu gubili vrijeme.

"Obzirom da je prjava vezana za samo spasavanje ljudskog života tad izlazimo na lice mjesta u što bržem vremenskom periodu nekih minut do dva bili smo od policijske stanice na licu mjesta", rekao je Darko Đekić, policijski službenik.

"Na licu mjesta zatekli smo ženu koja se nalazi na krov i koja prijeti i izgovara riječi da će da skoči", rekao je Dejan Jelić, policijski službenik.

Obezbijedili su lice mjesta. U vožnji do lokacije, sa rukovodiocima je razrđena strategije i odlučeno ko će da pregovara. 

"U prvim trenucima našeg razgovora ja sam osjetio tu blagun pozitivnu reakciju sa strane te ženske osobe gdje sam prišao predstavio se i laganim tonom joj se obratio", rekao je Srđan Knežević, komandir staničnog odjeljenja policije.

Ženu su odvratili od namjere, pomogli joj da siđe, nakon čega su posao preuzeli ljekari. Sve je trajalo dvadesetak minuta, ali svaki je bio važan.

"Jako je bitno da pokušamo spasiti život te osobe, ali pored toga moramo voditi računa o svo životu građanima okolo, neke da udaljimo da ne bi proizveli kontraefekat", rekao je Stojan Petrušić, pomoćnik komandira PS 1.

Ishod ih čini ponosnim, kažu četvorica dobojskih policajaca. Uspjeh je kažu zajednički. U proteklih pola godine imali su četiri slične situacije i sve su okončane istim ishodom.