PU Banjaluka

Racije u Banjaluci: Dvadeset maloljetnika pili alkohol

  • Извор: АТВ
  • 30.01.2023. 10:08

Dvadeset maloljetnih osoba zatečeno je proteklog vikenda u ugostiteljskim objektima u Banjaluci, gdje su konzumirali alkohol, saopšteno je danas iz Policijske uprave Banjaluka.

“Operativno taktička mjera i radnja racija na području Policijske uprave Banjaluka izvršena je u više ugostiteljskih objekata, gdje je prilikom kontrole zatečeno 20 maloljetnih lica koja su konzumirala alkoholna pića, isti su alkotestirani i kod svih je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu”, kažu u PU Banjaluka.

Obaviješten je Centar za socijalni rad Banjaluka, a maloljetna lica su predata roditeljima. 

Zbog činjenja prekršaja iz člana 25. Zakona o javnom redu i miru, odnosno točenja i posluživanja alkohola maloljetnim licima i očigledno pijanim licima izdato je pet prekršajnih naloga konobarima i odgovornim licima u ugostiteljskim objektima.     

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka su u subotu oko 21,30 časova, prilikom izvođenja operativno taktičke radnje racija u ugostiteljskom objektu u Banjaluci, kod lica inicijala D.Ć iz Banjaluke pronašli i oduzeli pvc vrećicu sa 5,84 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, više improvizovanih cigareta tzv. džoint sa tragovima sagorijevanja u kojima se nalazila zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne bruto mase 1,4 grama. 

Kod lica inicijala S.M pronašli su i oduzeli 0,22 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain. 

“Lica su lišena slobode i istima je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga. O događaju je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banjaluka – Odjeljenje za prekršaje”, saopšteno je iz PU Banjaluka.  

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија: Досије

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.