Sarajevo

Policija u stanu pronašla veću količinu oružja, traga se za vlasnikom

  • Извор: СРНА
  • 12.06.2022. 12:18

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo pronašli su veću količinu vatrenog oružja i municije prilikom pretresa stana koje koristi lice iz Sarajeva K.D, za kojim je raspisana operativna potraga jer nije zatečeno na adresi stanovanja.

Pronađeni su i oduzeti samostrijel sa optičkim nišanom, 1.177 komada metaka raznog kalibra, 42 komada metalnih cijevi-dijelova pištolja, kundak za pušku, te pištolj bez obilježja i pripadajuće cijevi i okvira.

Pronađeno je i osam komada okvira za pištolj, okvir za automat "šmajser", okvir za "PASP", dva para drvenih obloga za rukohvat pištolja, četiri pribora za čišćenje oružja, puška "pumparica", kao i registarska tablica za kojom je Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo raspisala potragu.

Za licem K.D, je zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, raspisana operativna potraga, s obzirom da nije zatečeno na adresi stanovanja, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

O svim preduzetim mjerama i radnjama upoznat je dežurni tužilac sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, te se nastavljaju dalje aktivnosti s ciljem dokumentovanja navedenog krivičnog djela, kao i lociranja i pronalaska osuminjenog lica.

Тагови: