Dejan Jurišić

Policijski inspektor iz Prijedora dobio otkaz: Sarađivao sa opasnim kriminalcem pa ostao bez posla

  • Извор: АТВ
  • 31.05.2023. 14:47

Disciplinska komisija Odjeljenja za prvostepeni disciplinski postupak Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske okončala je prvostepeni disciplinski postupak protiv policijskog službenika D.J. i istom izrekla disciplinsku mjeru prekid radnog odnosa zbog teže povrede radne dužnosti „Zloupotrebe ili prekoračenje ovlašćenja“ i "Ponašanje u službi ili izvan službe koje narušavanja ugled Ministarstva" Pravilnika o disciplinskom postupku.

Kako ATV saznaje, riječ je o Dejanu Jurišiću, uhapšenom petog septembra prošle godine, zbog sumnje da je kao policijski službenik počinio krivična djela "Zelenaštvo" i "Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja", nakon čega je suspendovan i protiv njega je podnesen zahtjev za sprovođenje unutrašnjeg postupka.

Jurišić je sarađivao i sa Daliborom Railićem zvanim Dugi, a koji je naručilac ubistva načelnika krim policije PU Prijedor Radenka Bašića.

Znao za iznudu od rođaka?

Jurišić je osumnjičen da je pomagao B.D. prilikom iznude oko 45.000 maraka od svog rođaka.

On je tada uhapšen zbog sumnje da je znao da B.D. iznuđuje pare od njegovog bliskog rođaka, a još ga je i "savjetovao" da to ne prijavljuje policiji.

Navodno, njegov rođak je nekada davno posudio novac od Railića na kamatu i nije ga vraćao. Dug je htio naplatiti B.D., koji je iznuđivao novac od Jurišićevog rođaka.

Jedan od članova porodice njegovog rođaka mu se obratio i pitao šta da rade povodom novca koji od njih iznuđuje B.D. i Railić.

Jurišić im je navodno odgovorio da su to opasni momci i da je bolje da to ne prijavljuju policiji.

Prema njegovim riječima, to je bilo dovoljno da ga policija i tužilaštvo povežu da je član organizovane kriminalne grupe na čijem je čelu bio Railić.

Osim toga, sumnja se da je iskorištavao svoj položaj u policiji i štitio kriminalce i pomagao im da izbjegnu hapšenje.

Тагови: