Нови безбједносни протокол у припреми

Поново дојаве о бомби у већини београдских школа

  • Извор: Спутник Србија
  • 12.12.2023. 10:14

На адресе више београдских основних и средњих школа поново су јутрос стигле дојаве да је у објектима подметнута бомба.

Родитељима од јутрос стижу поруке од учитеља и разредних старјешина да су од МУП-а Србије добили обавјештење да су све школе у Београду добиле дојаву о бомби.

Тако је овог јутра и у ОШ "20. октобар" на Новом Београду, школи која је сваки дан већ мјесецима добија дојаве о постављеној бомби, некада чак и по четири пута дневно.

Ђаци су поново изведени у двориште, где ће сачекати да КД екипа прегледа просторије.

МУП и Министарство просвјете Србије јуче су саопштили да је у припреми нови безбједносни протокол за школе и вртиће. Њиме се предвиђа да се школе и вртићи свако вече прегледају, а затим закључају. Родитељи чија дјеца иду у вртић, би по том протоколу, дјецу доводили само до улазних врата.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.