ATV saznaje

Popović pušten na slobodu, nema direktne veze sa ubistvom Krunića

  • 12.06.2019. 09:33

Za banjalučanina Sretena Popovića (42), koji je uhapšen je u okviru istrage ubistva Slaviše Krunića, banjalučkog biznismena, i njegovog pratioca Žarka Pavlovića, kriminalističkom obradom utvrđeno je da nema veze sa ubistvom, saznaje ATV, te je pušten na slobodu.

Kriminalističkom obradom je utvrđeno da je bio u kontaktu sa jednim od ubijenih napadača, Željkom Kovačevićem, ali da su bili u kontaktu vezano za druga krivična djela.

Podsjećamo, juče je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, rekao je da policija intenzivno sarađuje s policijom Srbije u vezi s ubistvom Slaviše Krunića. Istakao je da su mnogi detalji u izvršenju tog brutalnog ubistva rasvijetljeni, ali da se još ne može govoriti ko su nalogodavci niti o motivima Krunićevog ubistva.

Dosad su uhapšeni Emilio Baldo, odmah nakon zločina, i naknadno Rodoljub Gajić, Krunićev saradnik od povjerenja, obezbjeđivao mu je porodicu, a tokom sahrane je plakao i nosio sanduk s tijelom. Baldo i Gajić se nalaze u pritvoru, a za Đukanovićem je raspisana međunarodna potjernica.

Rodoljubu Gajiću je 9. juna produžen pritvor za još dva mjeseca.

Krunić i Pavlović ubijeni su u blizini Krunićevog imanja u Glamočanima, kod Laktaša, a napadači su čekali skriveni u žbunju pored puta te na vozilo osuli rafalnu paljbu iz automatskih pušaka. Tom prilikom u razmjeni vatre usmrćeni su Krunić i Pavlović, te Kovačević, a ranjen je Krunićev vozač Goran Ilić.

Krunić je bio vlasnik, osim "Sector Securityja", i kompanija "Žitopeka", "Žitoprodukt", "Sector ADS" i "Sector ZOS", koje imaju oko 1.800 zaposlenih.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм