Sremska Mitrovica

Porodica tragično stradalih kod Prnjavora: Kuća nam je bila puna smijeha, a sad...

  • Извор: Агенције
  • 30.08.2023. 12:48

Tragedija je zavila Sremsku Mitrovicu u crno dok se prijatelji, rođaci i komšije opraštaju od Vidosave J. (49), njena dva sina, Dejana (23) i Aleksandra (19), kao i njene šestogodišnje unuke, koji su tragično izgubili živote u užasnoj saobraćajnoj nesreći koja se desila u nedjelju kod Prnjavora.

Kuća porodice u Sremskoj Mitrovici sada je ispunjena prijateljima i rođacima koji su došli da se oproste od voljenih ljudi.

Ova strašna nesreća dogodila se 27. avgusta oko 20:30 na magistralnom putu Prnjavor-Derventa, u naselju Štrbci. Prema sumnjama, udes se desio kada je pasat, koji je vozio mladić Boban Đ. (26) iz Prnjavora, udario otpozadi u pežo u kojem je bila četvoročlana porodica iz Sremske Mitrovice.

"Naša kuća je nekada bila prepuna smijeha, a sada je polovina porodice nestala", kroz suze je rekao muž i otac poginulih za Ozon Media.


Dodik snosi troškove transporta tijela tragično stradalih kod Prnjavora

Dodik snosi troškove transporta tijela tragično stradalih kod Prnjavora

"Svi smo bili ovdje, nikada nije bilo tijesno. Dijelili smo skromno, ali srećno, sve što smo imali. Ali sada nemamo ništa, bez njih. Kako da se pomirimo s tim? Prazne sobe, njih nema. Jedan advokat iz Bosne nas je kontaktirao i ponudio da plati troškove. Ali kako? Kako da plate? Ništa ne može da vrati naš život", dodao je on.

"Nije lako zbog svih, ali posebno je teško zbog djevojčice. Bila je naša mala princeza", rekla je prva komšinica.

Majka male djevojčice je slomljena.

"Nismo znali šta se desilo i ko je poginuo. Bila je policija, ali nismo dobili mnogo informacija. Kontaktirali smo ljude iz BiH, ali nismo uspjeli da saznamo ništa", objašnjava majka djevojčice kako su saznali za nesreću.

"Moja braća i majka su krenuli za Banjaluku da srede kuću, krenuli su u pežou iz 2002. godine, automobilu koji nije mogao brzo da ide. Dejan je vozio, nikada ne bih dozvolila da on vozi ako nije pažljiv. Vožnju je uvijek obavljao pažljivo, poštujući zakone, nije htio da plaća kazne. Moja djevojčica je bila vezana za baku, a sada će zauvijek biti zajedno. Spremala sam moju djevojčicu za školu, mnogo se veselila, govorila je da će ustajati u šest ujutru da ne zakasni", rekla je majka nastradale šestogodišnje djevojčice.

Porodica je podijelila svoju tešku priču o trenucima poslije nesreće.


Mještani Trna prikupljaju novac za porodicu tragično stradalih kod Prnjavora

Mještani Trna prikupljaju novac za porodicu tragično stradalih kod Prnjavora

Dejan je ostao mrtav na mjestu, dok su Vidosava, Aleksandar i djevojčica preminuli na putu do bolnice.

"Želimo da taj vozač bude kažnjen kako zaslužuje, ne samo par godina, već do kraja svog života. Našeg djeteta više nema, a oni sada zovu i pričaju o novcu, to je zaista strašno", kaže majka šestogodišnje djevojčice potreseno.

Nesrećna porodica koja je izgubila svoje voljene, prema riječima porodice, trebala bi da bude prenijeta u Sremsku Mitrovicu do kraja nedjelje.

Sve je već organizovano, rođaci su već stigli. Jedan od njih, koji živi u Beču, trenutno je u Banjaluci i čekaju da se vrati sa vijestima, porodica sa tugom priča o trenutnoj situaciji, prenosi "Ozon Media".

"Aleksandar je imao samo 19 godina, divan momak. Svaki dinar je davao djeci. Volio je djecu. Nije sebi kupio, već je davao da djeca kupe kokice ili nešto drugo", priča rođaka i dodaje:

"Bavio se sportom, mladić za svaku hvalu. Sada je njegov život ugašen. Dejan se tek oženio i dobio dijete. Beba od četiri mjeseca nikada neće upoznati svog oca, njegova žena je neutješna. Vidosavu mnogo građana Sremske Mitrovice poznaje, kao dobru i vrijednu ženu, iz velike i složne porodice".

Istraga je u toku i nju vodi Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, koje je obavilo uviđaj na licu mjesta uz prisustvo policijskih službenika iz Policijske stanice Prnjavor.

Tužilaštvo intenzivno radi na rekonstrukciji događaja kako bi se razjasnila sva okolnosti ovog tragičnog događaja koji je ostavio dubok pečat tuge u Sremskoj Mitrovici.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:15 Ноћни програм

    Ноћни програм