Krupac kod Istočne Ilidže

Posljednji trenuci Nedžada Čauševića: Pucao na policiju pa aktivirao bombu

  • 05.11.2019. 20:20

Nedžad Čaušević, koji je rano jutros izvršio ubistvo u sarajevskom naselju Nedžarići i tom prilikom ranio slučajnu prolaznicu, danas poslijepodne je izvršio samoubistvo u šumi kod mjesta Krupac u opštini Istočna Ilidža, u Republici Srpskoj.

Akcija potrage za ubicom se odvijala šumskim putem od Istočne Ilidže prema obroncima Bjelašnice i Igmana.

Po prijavi, Čaušević je lociran preko sistema video nadzora, nakon čega je blokirana kuća u kojoj je on živio sa stricem, saznaje ATV.

Ispred kuće je pronađeno vozilo "golf 2" koje je koristio Čaušević, i u njemu municija. Službenici MUP-a Republike Srpske su zajedno sa MUP-om Sarajevskog kantona pretraživali šire područje na kojem je Čaušević bio u bijegu.

Zahvaljujući zajedničkom djelovanju policije, ubica je brzo lociran. Kako prenosi Klix, nakon što ga je policija uočila pružao je otpor i nije se želio predati, već je pucao na policiju. Kada je vidio da nema izlaza, aktivirao je bombu, što je za njega bilo fatalno.

Policija mu je pronašla osigurač u lijevoj ruci. Takođe je ostala otvorena mogućnost da Čaušević nije namjerno izvršio samoubistvo, nego da je htio da baci bombu prema policiji, ali se okliznuo i pao, nakon čega je bomba eksplodirala.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 АТВ Интервју: Сергеј Лавров

    ''Ексклузивни интервју Сергеја Лаврова, министра спољних послова Руске Федерације. Говориће о војној операцији Русије у Украјини, тренутној ситуацији на глобалној политичној сцени, односима Русије и Запада, те о политичкој ситуацији у БиХ. Интервју води новинарка Даринка Петровић.

  • 20:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:40 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)