ОЈТ Бијељина

Потврђена оптужница против Сребреничанина због напада на полицајца

  • Извор: СРНА
  • 17.03.2024. 17:09

Основни суд у Сребреници потврдио је оптужницу Окружног јавног тужилаштва у Бијељини против Алена Лелића из Сребренице која га терети за вријеђање и упућивање пријетњи по живот, те физички напад и наношење повреда полицијском службенику.

У оптужници се наводи да је Лелић 27. децембра око 16.00 часова испред своје куће припадницима Полицијске станице Сребреница чији су иницијали Њ.М, М.М, М.Н. и А.Б, који су дошли да са њим обаве разговор у вези са пријавом коју је против њега поднио Ј.Е, рекао да не признаје полицију Републике Српске, да ће запалити своју кућу и да ће се бацити под возило.

Када су га полицајци Њ.М. и М.М. упозорили да се смири, Лелић се окренуо према полицајцу Њ.М. и упутио му погрдне ријечи, псовке и пријетио да ће га запалити, наведено је у оптужници.

Украо новчаник жени са дјететом без трунке образа

Украо новчаник жени са дјететом без трунке образа

Тада је, додаје се у оптужници, полицајац М.М, осумњиченом наредио да прекине са галамом, али је Лелић пришао једном од полицајаца и напао га, ударио га више пута стиснутом песницом у грудни кош, главу и руке, и једанпут лијевом ногом у десну поткољеницу, нанијевши му огреботине лијевог лакта, те десне поткољенице.

Лелић је потом ухапшен, а истог дана око 17.00 часова, након што је спроведен у Полицијску станицу Сребреница, када су га полицајци покушали алкотестирати, ногом је оштетио пластичну каналицу електро-инсталације, а затим у просторији за задржавање ногама лупао плочице, те рукама оштетио заштитни поклопац на водокотлићу и тако оштетио Министарство унутрашњих послова Републике Српске за 390 КМ.

Опљачкан ФК Звијезда из Градачца

Опљачкан ФК Звијезда из Градачца

Основни суд у Сребреници је 22. фебруара потврдио оптужницу Окружног јавног тужилаштва у Бијељини против Алена Лелића због кривичног дјела напад на службено лице у вршењу службене дужности у стицају са кривичним дјелом оштећење и одузимање туђе ствари, објављено је јуче на сајту Окружног јавног тужилаштва у Бијељини.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.