Виши суд у Смедереву

Потврђена оптужница за масакр код Младеновца

  • Извор: Агенције
  • 29.01.2024. 14:22

Виши суд у Смедереву потврдио је данас оптужницу против Уроша Б., осумњиченог да је у селима Дубона и Мало Орашје убио девет особа, као и против његовог оца Радише Б.

Виши суд у Смедереву се огласио мјесно ненадлежним у односу на оптужене Горана Г. и Бориса Г. из Вињишта, односно ујака и брата оптуженог за масакр, сматрајући да је за њих надлежан Виши суд у Крагујевцу, па ће по правоснажности оптужнице доставити списе предмета.

На ову одлуку суда одбрана има право да уложи жалбу Апелационом суду у Београду.

Више јавно тужилаштво у Смедереву је оптужницу подигло 18. октобра прошле године.

Продужене санкције Москви

Продужене санкције Москви

Оптужницом поред Уроша Б. тужилаштво је оптужило његовог оца Радишу Б., ујака Горана Г. и брата од ујака Бориса Г.

Урошу Б. оптужницом је стављено на терет тешко убиство у стицају са кривичним дјелима недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, отмица и неовлашћено коришћење туђег возила.

Његовом оцу Радиши стављено је на терет извршење кривичних дјела недозвољена производња, држање, ношење и стављање у промет оружја и експлозивних материја у стицају са кривичним дјелом тешко дјело против опште сигурности.

Истрагом је утврђено да је Радиша Б. у кући у којој је живио неовлашћено држао већу количину ватреног оружја, муниције и експлозивних материја и то један пиштољ, један револвер, 241 комада метака различитог калибра, црни барут у количини од укупно 854,38 грама, као и различите дијелове за оружје.

Додику повеља

Додику повеља "Просвјете"; Деценијска бескомпромисна борба за српски народ и Српску

Горан и Борис Г. из Крагујевца, оптужени су због постојања оправдане сумње да су извршили кривично дјело недозвољена производња, држање, ношење и стављање у промет оружја и експлозивних материја, јер су у кући и помоћној просторији неовлашћено држали већу количину оружја, муниције и експлозивних средстава.

Урошу Б. стављено је на терет да је 4. маја у селима Мало Орашје код Смедерева и Дубона код Младеновца, пуцајући из аутоматске пушке и пиштоља лишио живота девет људи, од којих је двоје било малољетно, а покушао да лиши живота још 20 људи, од којих је ранио њих 12.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: