Toma Fila

Poznati advokat: Dječak ubica ide kući u jednom slučaju

  • Извор: Телеграф
  • 12.07.2023. 17:51

Od masakra u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" je prošlo 70 dana, javnost i dalje bruji o nezapamćenom zločinu, a prethodnog vikenda se pojavila vijest da se na jednoj internet platformi za prodaju suvenira prodaju majice sa likom dječaka ubice (13) koji je osumnjičen da je ubio 3. maja 10 osoba, devet učenika i školskog čuvara.

Njegovu sudbinu je prokomentarisao advokat Toma Fila.

"Osumnjičeni dječak je podvrgnut vještačenju. Ono će biti detaljno i ukoliko tim ljekara utvrdi da je on psihički oboljela ličnost, do kraja života provešće u ustanovi. Sa druge strane, ako se utvrdi da nema poremećaja, on ide kući", kaže Fila.

Osvrnuo se i na roditelje osumnjičenog dječaka. Pomenuo je majku jer o ocu ne zna mnogo činjenica, prenosi "Telegraf.rs".

"Ne znam mnogo činjenica o njegovom ocu da bih prognozirao ishod. Sve zavisi od tužilaštva i za šta će on biti optužen i čime se to dokazuje. Što se tiče majke ne vidim šta će biti rezultat starateljskog organa. Da li je bilo zlostavljanja djeteta", dodaje on.


Ocu Koste K. zabranjeno da raspolaže svojim novcem

Ocu Koste K. zabranjeno da raspolaže svojim novcem

Podsjećamo, nezapamćeni masakr dogodio se u beogradskoj školi "Vladislav Ribnikar", kada je dječak naoružan pištoljima i molotovljevim koktelima otvorio vatru na osoblje i učenike.

Tada je ubio osam učenika i radnika obezbjeđenja, a jedna djevojčica preminula je u bolnici.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: