Viši sud u Beogradu

Ocu Koste K. zabranjeno da raspolaže svojim novcem

  • Извор: Б92
  • 12.07.2023. 17:05

Viši sud u Beogradu usvojio je prijedlog članova porodice ubijenih u masakru u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

Predlogom je naloženo Narodnoj banci Srbije da novac kojim raspolaže V. K, otac dječaka-ubice, koji je počinio masakr u ovoj školi, prenese u depozit javnog izvršitelja.

Novac će do visine imovinsko-pravnih zahtjeva oštećenih (članova porodice ubijenih) biti u depozitu javnog izvršitelja, gdje će se čuvati do pravosnažnog okončanja krivičnog postupka, saznaje Tanjug, prenosi B92.

Užas: Majice sa likom dječaka ubice prodaju kao suvenir

Užas: Majice sa likom dječaka ubice prodaju kao suvenir

Punomoćnik devet oštećenih u krivičnom postupku stavio je prijedlog da se takva mjera donese, te je sud cijenio da postoji opasnost po potraživanju oštećenih, odnosno vjerovatnoća da će bez ovakve privremene mjere okrivljeni osujetiti ili znatno otezati naplatu oštećenih tako što će otuđiti, prikriti svoju imovinu ili raspolagati njom na neki drugi način, ne narušavajući time načelo srazmernosti.

Načelo srazmernosti znači da V. K. nije zaplijenjen sav novac, već samo onoliko koliko je potrebno da se obezbijede imovinsko-pravni zahtjevi u krivičnom postupku.

V. K. je već zabranjeno da upravlja nepokretnostima.

"Ribnikar" dobio novog v.d. direktora

U odnosu na M. K. majku dječaka sud je donio dvije privremene mjere kojima joj zabranjuje da nepokretnosti stavi pod hipoteku ili proda.

Njoj je zabranjeno da proda automobil koji je u njenom vlasništvu, dok je Narodnoj banci Srbije i javnom izvršitelju je naloženo da sva novčana sredstva kojima raspolaže na računima svih poslovnih banaka, do visine potraživanja porodica u parničnom postupku, prenese i položi u depozit javnog izvršitelja.

Otac dječaka nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je počinio krivično djelo teško djelo protiv opšte sigurnosti.

Sumnja se da je dječak-ubica iz očevog pištolja 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio osam vršnjaka i čuvara te škole, a ranio još šest osoba, od kojih je jedna djevojčica umrla nekoliko dana kasnije.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.