Republičko javno tužilaštvo

Predložen pritvor uhapšenim inspektorima

  • 20.02.2020. 17:31

Republičko javno tužilaštvo predložilo je određivanje pritvora pripadnicima Odjeljenja za privredni kriminalitet Policijske uprave Banjaluka čiji su inicijali N.G. i J.F. osumnjičenim za primanje mita, rečeno je Srni u Okružnom sudu u Banjaluci.

Iz Okružnog suda navode da će odluka biti donesena u zakonskom roku.

Dva inspektora Odjeljenja za privredni kriminalitet Policijske uprave Banjaluka, koja su uhapšena u utorak, 18. februara, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršila krivična djela primanje mita i zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, predata su juče u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske naveli su da je prilikom lišavanja slobode kod lica pronađeno 20.000 KM, a pretresom lokacija i vozila koje koriste pronađena je i određena količina novca.

Prema nezvaničnim informacijama, inspektori su upravo bili primili 20.000 KM mita, a očekivali su da im naknadno bude isplaćeno još 10.000 KM.

Operativnu akciju "Sirano" sproveli su policijski službenici Uprave MUP-a Srpske za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa Policijskom upravom Banjaluka.

Akcija je sprovedena pod nadzorom Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije i organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva.

  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:15 Ноћни програм

    Ноћни програм