MUP KS

Prekršajni nalozi nakon protesta ispred Parlamenta FBiH

  • Извор: Агенције
  • 29.04.2023. 11:18

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo izdao je prekršajne naloge za narušavanje javnog reda i mira protiv dvije osobe koje su tokom jučerašnjih protesta ispred Parlamenta FBiH verbalno i fizički nasrtali na pojedine poslanike u parlamentu i članove nove Vlade FBiH.

"Dana 28. aprila 2023. godine, oko 17 sati, u ulici Hamdije Kreševljakovića bb, opština Centar, došlo je do narušavanja javnog reda i mira – naročito drskim ponašanjem, grubim vrijeđanjem i izazivanjem osjećaja fizičke ugroženosti od strane dva NN muškarca, učesnika protestnog skupa pred zgradom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, a na štetu K.U., poslanika u Parlamentu FBiH", navode iz MUP-a KS.

Intervencijom policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo spriječen je daljnji incident, te su ove dvije osobe zadržane na mjestu događaja, pri čemu je utvrđeno da je riječ o H.L. (52) iz Hadžića i E.LJ. (36) iz Hadžića.

K.U. je pristupio u službene prostorije PU Centar i dao izjavu u svojstvu svjedoka.

U službenim prostorijama PU Centar obavljen je intervju i sa počiniocima prekršaja, koji su prihvatili odgovornost za učinjeni prekršaj, te su im izdati prekršajni nalozi za prekršaj iz člana 8. stav 2. tačka a) Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, navode iz kantonalnog MUP-a.

Protest ispred Parlamenta FBiH zbog Šmitove odluke

Protest ispred Parlamenta FBiH zbog Šmitove odluke

Federalni mediji navode da su okupljeni građani nasrnuli na poslanika Kenana Uzunovića nakon što je juče napustio sjednicu i izašao iz zgrade Parlamenta FBiH.  Policija je hitno reagovala.

Prisutni su pljuvali i prijetili Uzunoviću te su ga polili vodom.


Pratite nas i putem Vibera