Sarajevo

Protest ispred Parlamenta FBiH zbog Šmitove odluke

  • Извор: АТВ
  • 28.04.2023. 13:58

Nekoliko desetina građana okupilo se danas u 12 sati ispred Sebilja na Baščaršiji u Sarajevu i mirnom protestnom šetnjom krenulo ka zgradi Parlamenta Federacije BiH kako bi iskazali nezadovoljstvo nakon što je Kristijan Šmit juče nametnuo odluke kojim se deblokira imenovanje Vlade FBiH.

Grupa građana je stigla ispred zgrade Parlamenta FBiH gdje iznose svoje zahtjeve.

Protest ispred Parlamenta FBiH bi trebao trajati do okončanja sjednice Predstavničkog doma koja počinje danas u 14 sati i na čijem je dnevnom redu imenovanje Vlade FBiH u sastavu koji su potpisali predsjednica FBiH Lidija Bradara i potpredsjendik Igor Stojanović, a svoj paraf nije stavio potpredsjednika Refik Lendo.

Lendo je zašao pred demonstrante i poručio da „građani više neće biti izvarani“.

"Ko zna koji put da su nas izvarali, neće više. Građani su vidjeli koji je problem BiH. Ovo što oni govore, to ja i mislim i govorim tako. Za nas je važna država BiH. Ovdje nije važan ni predsjednik, ni stranka, ni general. Oni su došli zbog države BiH, njima i nama treba država", rekao je Lendo.

Osim Lenda, pred demonstrantima je i aktuelni premijer FBiH Fadil Novalić.

Pratite nas i putem Vibera!

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм