SIPA

Pretresi na 15 lokacija: U akciji "Derbi" uhapšeno 11 osoba

  • Извор: Аваз
  • 14.07.2022. 19:51

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Modriče, Šamca, Pelagićeva, Posušja, Gruda i Zenice realizovali operativnu akciju „Derbi“ i izvršili pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari na 15 lokacija.

Uhapšeno je 11 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela „Organizovani kriminal“, „Poreska utaja ili prevara“, „Nedozvoljen promet akciznih proizvoda“, „Nedozvoljeno skladištenje robe“, „Nedopuštena trgovina“ i „Pranje novca“ propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Uhapšeni su sprovedena u prostorije SIPA, radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog. Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koja može poslužiti kao dokaz u daljem postupku i to, prenosi Dnevni Avaz.

Među oduzetim predmetima su novac, 11 tona duvana u listu, dvije mašine za rezanje duvana, dvije električne mašine za punjenje cigareta, veća količina kartonske ambalaže za cigarete sa oznakom FM, 49 velikih pvc vreća rezanog duvana, oko 3800 kilograma korijena duvana, mobilni telefoni i razna poslovna dokumentacija.


Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок