MUP ZDK

Pretresi na 28 lokacija u FBiH i Brčkom zbog trgovine drogom i nelegalnog oružja

  • Извор: СРНА
  • 10.03.2022. 09:05

Na području tri kantona u FBiH i u Brčko distriktu u toku su pretresi na 28 lokacija radi hapšenja i procesuiranje osumnjičenih za krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droge i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, saopšteno je iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Policijski timovi su rano jutros istovremeno započeli pretrese na 21 lokaciji na području Visokog i Breze, dvije lokacije na području Kantona Sarajevo, dvije na području Srednjobosanskog kantona i tri lokacije na području Brčko distrikta, precizira se u saopštenju.

Riječ je o opsežnoj policijskoj akciji pod kodnim nazivom "Meta" koju sprovodi Uprava policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona s tim da se današnje aktivnosti realizuju u saradnji sa policijskim timovima Federalne uprave policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona i Policije Brčko distrikta.

Aktivnosti u okviru ove akcije preduzimaju se u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, a postupa se po naredbama opštinskih sudova u Zenici i Visokom.

Više detalja o rezultatima akcije MUP Zeničko-dobojskog kantona će moći potvrditi tokom dana, po okončanju aktivnosti koje su u toku, dodaje se u saopštenju.


Тагови:
  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.