Od 18. do 20. jula

Pretresi na više lokacija u Tuzlanskom kantonu, pronađeni oružje i droga

  • Извор: АТВ
  • 20.07.2023. 16:50

Policija je tokom protekla dva dana pretresla stambene objekte u više gradova Tuzli, Kalesiji, Živinicama, Gradačcu i Gračanici, automobile i lica koja ih koriste i pronašla oružje, municiju i drogu, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Pronađena je puška "M-48", dva pištolja, 13 metaka kalibra 6,53 milimetra, vazdušna puška, puška, tri pvc pakovanja sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, dva komada smeđe materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, tri digitalne vage za precizno mjerenje i drugi predmeti koji se dovode u vezi sa krivičnim djelima i mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

O rezultatima izvršenih pretresa obaviješteni su postupajući tužioci Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, kao i nadležni sudovi.

Uhapšen osumnjičeni za pokušaj ubistva u Istočnom Sarajevu

Uhapšen osumnjičeni za pokušaj ubistva u Istočnom Sarajevu

Rad na dokumentovanju krivičnih djela biće nastavljen o čemu će biti dostavljeni odgovarajući izvještaji.

Pretresi su izvršeni od 18. do 20. jula s ciljem suzbijanja i sprečavanja krivičnih djela u vezi sa zloupotrebom droge, nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih sredstava, te drugih krivičnih dijela i prekršaja.  


(Foto: MUP TK)

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм