Pronađena droga

Pretresi u Tuzlanskom kantonu zbog droge, dvije osobe uhapšene

  • Извор: СРНА
  • 23.12.2021. 11:11

Dva lica su uhapšena, dok će protiv sedam biti dostavljen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli zbog sumnje da su počinila krivična djela zloupotreba narkotičkih sredstava, nedozvoljeno držanje oružja i municije i imovinskih delikata, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Uhapšena su lica čiji su inicijali M.H. iz Tuzle i K.Š. iz Lukavca i oni će, uz izvještaj, biti predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje.

Nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu, biće dostavljeni odgovarajući izvještaji protiv lica čiji su incijali A.S. i N.A. iz Gradačca, S.S, A.T. i A.O. iz Tuzle, A.H. iz Kalesije i A.B. iz Živinica.

Prilikom pretresa na više lokacija na području Tuzlanskog kantona pronađeno je više manjih i većih pakovanja sa sadržajem opojne droge, šest digitalnih vaga, dva pištolja, automatska puška, 50 metaka, dvije tablete "subokson", kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pretresi su izvršeni po nalogu opštinskih sudova.

Pronađeni predmeti i materije privremeno su oduzeti radi vještačenja, a policija preduzima radnje na dokumentovanju predmeta, te će nakon kompletiranja predmeta dostaviti izvještaj Kantonalnom tužilaštvu.


Тагови: