Povrede opasne po život

Pretučen srpski povratnik: Komšije zaratile zbog zemlje i stoke

  • 04.09.2018. 11:02

Enes Ibrahimović /55/ iz Donje Oćevije kod Vareša osumnjičen je da je brutalno pretukao komšiju povratnika Nedeljka Savića /73/ i nanio mu povrede opasne po život, piše "Glas Srpske".

Povrijeđeni je zadržan na liječenju u Kliničkom centru Sarajevo, a motiv obračuna su navodno sukobi zbog zemlje i stoke. 

Savićev sin Dragan tvrdi da je njegov otac žrtva duže torture i da je ovdje riječ o pokušaju ubistva.

"Moj otac je povratnik na svoje ognjište u Federaciju BiH gdje živi sa suprugom Radom. Ranije je na njega bilo pritisaka i zastrašivanja, ali je uglavnom bila riječ o lakšim prijetnjama i krađi stoke. To su oni nekako trpjeli i sve prijavljivali policiji", rekao je Dragan. 

On je dodao da je zastrašivanje u posljednje vrijeme povećano i kulminiralo je 29. avgusta kada je Enes Ibrahimović napao njegovog oca i teško ga pretukao. 

"Napadač je poznat policiji po krađi stoke, a ranije prijave nisu urodile plodom", rekao je Dragan, napominjući da su njegovi roditelji jedina povratnička porodica u ovom mjestu i da je ovo jasna poruka da Srbima nema mjesta u FBiH. 

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona kažu da motiv sukoba nije međunacionalna mržnja, već vjerovatno narušeni međukomšijski odnosi, kao i da će protiv Ibrahimovića biti podnesen izvještaj tužilaštvu zbog nanošenja teških tjelesnih povreda.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок