Napale ga dvije osobe

Prijave protiv N.N lica za pokušaj ubistva Kovačevića

  • 03.09.2018. 19:39

Policija je zbog pokušaja ubistva novinara Vladimira Kovačevića Okružnom tužilaštvu Banjaluka podnijela izvještaj protiv N.N lica. Postupajući tužilac obaviće sve potrebne radnje u vezi sa rasvjetljavanjem napada.

Vladimir Kovačević poručio je da se osam dana nakon što je pretučen osjeća stabilno i da neće imati fizičkih posljedica. zadovoljan je kaže dosadašnjim radom policije i očekuje da će počinioci biti kažnjeni.

"Teško je prognozirati sada šta i kada će i kako ovo završiti. Ja se iskreno nadam, postoje neke indicije. Ne mogu ja o svemu da pričam, ne bi bilo ni fer ni prema ljudima koji vode istragu, a ni profesionalno o nekim detaljima.  Ponavljam opet, znam da ljudi rade, zahvalan sam im na tome i nadam se da će sve to završiti kako treba", rekao je Vladimir Kovačević, novinar BN televizije.

Siniša Vukelić, predsjednik Kluba novinara Banjaluka kaže da se napadi na novinare ne mogu tolerisati. Zbog toga se nada da će konačno doći do promjene Krivičnog zakona kako bi se napad na novinara tretirao kao napad na službeno lice. Očekuje i da istraga napada na Kovačevića bude što prije završena, a rad Tužilaštva će, kaže, svake sedmice pratiti  i u Klubu novinara. 

"Tužilaštvo je, takođe, ekspresno potvrdilo da je zaprimilo taj izvještaj. Nama je drago što je naš pritisak urodio plodom i što su uradili ovaj korak, ali smatram da je to tehnička stvar i mi ćemo nastaviti i dalje da svaki dan pratimo dokle odmiče istraga", rekao je Siniša Vukelić, predsjednik Kluba novinara Banjaluka.

Iz Okružnog javnog tužilaštva saopštavaju da će postupiti u skladu sa zakonom.

Novinara Vladimira Kovačevića prije osam dana napala su dva maskirana lica u blizini zgrade u kojoj živi.

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

    'Микродржава: Малта, документарни програм (Р)