Хрватска

Пријетио бившој да ће јој запалити кућу па је ударио аутом

  • Извор: 24сата.хр
  • 01.02.2024. 22:27

Општинско државно тужилаштво у Задру је 29. јануара испитало држављанина Републике Хрватске (47) због основане сумње на почињење кривичног дјела против опште безбједности. 

Како наводе из Тужилаштва, постоји основана сумња да се он 27. јануара 2024. довезао до породичне куће оштећених у Биограду на Мору, и у дворишту те куће, у којој борави његова бивша партнерка, пријетио оштећенима да ће им нанијети зло и запалити кућу, што је код њих изазвало страх за властити живот.

"Основано се сумња и да је, свјестан да се налази на скученом простору у мраку, возилом нагло почео вожњу уназад, у тренутку када су иза били оштећени па је задњим дјелом возила ударио у оштећене, при чему је једна оштећена задобила тешке тјелесне повреде, а други лаке тјелесне повреде, док се осумњичени удаљио возилом без заустављања", наводи ДОРХ. 


Су-35 против Ф-22: Који авион би однио превагу у ваздушном дуелу?

Су-35 против Ф-22: Који авион би однио превагу у ваздушном дуелу?

Основано се сумња и да је од 1. новембра 2023. до 27. јануара 2024. године, иако свјестан да његова бивша партнерка не жели комуницирати с њим, учестало и то свака два до три дана упућивао поруке и позиве увредљивог садржаја на њен телефон чиме је код оштећене изазвао нелагоду и забринутост за властиту сигурност.

Државно тужилаштво предложило је одређивање истражног завора против њега због опасности од утицаја на свједоке и опасности од понављања кривичног дјела, преноси "24сата.хр".

Пратите нас и путем Вибера