Drama u Sarajevu

Prijetio supruzi, pa ga punac zakačenog za vozilo vukao deset metara

  • Izvor: avaz
  • 13.09.2022.16:16

Pripadnici policijske uprave Centar Sarajevo juče su priveli Mehu Koraća (27) iz Sarajeva zbog ugrožavanja bezbjednosti na štetu svoje supruge M. B.

Incident se desio u strogom centru Sarajeva. Korač se zakačio za vozilo kojim je došla supruga s ocem.

Spasla ga je policija nakon što ga je punac nekoliko metara vukao vozilom.

Danas pušten na slobodu

Kako je potvrdio advokat Duško Tomić, Korač je ispitan nakon čega je danas pušten na slobodu.

Tomić je potvrdio da je Korač nedavno izašao iz pritvora nakon što se nagodio na godinu zatvora zbog ugrožavanja sigurnosti ozbiljnom prijetnji smrću supruzi M. B. s kojom se razvodi i ima dvoje djece.

"Žena s kojom se razvodi došla je juče kolima s ocem. Meho je došao da preuzme djecu i navodno je njenom ocu rekao: “Trebao sam vas prošli put pobiti”. Međutim to se utvrdilo da i nije baš tako i ja sam njega izvukao prije deset minuta iz pritvora, odnosno pušten je da se brani sa slobode. Incident se desio juče iza Centra BBI, Meho je zadobio lake tjelesne povrede, punac je dao gas ničim izazvan i vukao ga jedno deset metara i Meho je završio u Hitnoj", rekao je za Avaz Tomić.

Dokazi ne ukazuju da je bilo prijetnji

Advokat Tomić je dodao da nije uvjeren da dokazi koje imaju mogu potvrditi sumnju da je počinjeno krivično djelo ugrožavanja sigurnosti.

"Obavio sam razgovor s tužiocem i dokazi i snimci videonadzora, a tu je bilo i više svjedoka, ukazuju da nema govora o prijetnji", rekao je Tomić.