Одвезао га до Београда

Приведен адвокат који је првоосумњиченог за убиство у Сјеверној Македонији

  • 07.12.2023. 10:44

Адвокат првоосумњиченог за двоструко убиство у Сјеверној Македонији Васко Стојков саслушан је у полицији у Скопљу и данас би требало да буде одлучено да ли ће му одредити притвор, јавили су скопски медији.

Ријеч је о адвокату који је 30. новембра извео Љупчета Палевског из Сјеверне Македоније и довезао до Београда.

Стојков је прије неколико дана за скопске медије потврдио да је Палевског одвезао у Београду, гдје је наводно требало да обави љекарске прегледе.

Мала Вања је брутално убијена, али један детаљ и даље мори све

Мала Вања је брутално убијена, али један детаљ и даље мори све

Првоосумњичени за убиства Љупчо Палевски ухапшен је у уторак, 5. децембра у Турској, а остала четворица осумњичених, који су претходно приведени, већ су у притвору од 30 дана.

Поступак за изручење Палевског, првоосумњиченог за убиства четрнаестогодишње дјевојчице Вање Ђ. и Панчеа Жежовског, почео је јуче, након што је Министарство правде затражило од надлежних турских органа да га задржи у притвору до окончања поступка.

У притвору се налази и возач који је осумњичен да је помогао Палевском да побјегне у Турску.

Скопски портал "Икс" објавио је снимке са сигурносних камера на којима се види возило "ситроен", којим је, како је саопштила полиција, отета дјевојчица Вања Ђ, који је касније пронађен запаљен.

Објављен снимак мјеста гдје је закопана Вања: Овим путем су се кретали монструми

Објављен снимак мјеста гдје је закопана Вања: Овим путем су се кретали монструми

Снимак је објављен синоћ на "Фејсбук" страници портала и приказано је кретање возила марке "ситроен" и "рено".

Према приказаном времену на снимку, види се да 27. новембра ова два возила у 7.55 часова пролазе улицом у насељу Визбегово. На снимку се виде возач и сувозач са црним капама, а на задњем сједишту нешто попут вреће за спавање.

Такође, вријеме на снимку показује да је исти аутомобил запаљен у 9.37 часова, када се показује дим у близини мјеста гдје су касније пронађени остаци запаљеног возила.

Насеље Визбегово везано је за село Бразда, гдје је било закопано тијело убијене четрнаестогодишње дјевојчице.

Дјевојчица и Панче из Велеса, који су нестали 27. и 24. новембра, пронађени су мртви код Велеса и Скопља у недјељу, 3. децембра.

Поред Палевског, за њихово убиство се терете Велибор Манев, Влатко Кешишов и Боре Видевски, који су признали кривицу.

Према истрази, у случај је укључен и Вањин отац Александар Ђорђевски, који се сумњичи да је дијелио информације о ћеркином кретању са осталим осумњиченима.

Из Тужилаштва су навели да су Палевски, Манев, Кешишов и Видевски извршили кривична дјела отмице и убиства на свиреп начин, док је пети осумњичени,отац дјевојчице помагао приликом отмице.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм