УСК

Приведена два мигранта, осумњичени за силовање и провале

  • Извор: Независне
  • 27.09.2023. 14:56

Припадници полиције УСK привели су двојицу миграната из Авганистана због сумње да су починиоци више кривичних дјела, те да су дио организиране групе коју чине држављани ове земље за којом овдашња полиција већ дужи период трага, потврдио је портпарол МУП-а УСK, Але Шиљдедић.

"Они су вршили кривична дјела на штету других миграната, углавном у пограничном подручју с Републиком Хрватском, на простору Бихаћа и Велике Kладуше. Ради се о више различитих кривичних дјела као што су силовање, провале, разбојништва, недозвољено држање оружја и остало", истакао је Шиљдедић.

Након саслушања у полицији, ова лица су предата на даље поступање Тужилаштву УСK, пишу Независне.

Подсјетимо да је полиција УСK прије десетак дана привела још двојицу миграната из Авганистана, за које се такођер сумња да припадају поменутој криминалној групи. Иначе, овдашња полиција у посљедњих неколико седмица проводи контроле боравка илегалних миграната на различитим локацијама, те их потом проводи у прихватни центар Липа.

Министар унутрашњих послова УСK, Божидар Живко, каже како у овоме кантону тренутно постоје два прихватна центра којима управља Служба за странце БиХ.

"У кампу Липа дневни број миграната варира од 130 до 150 особа и такви подаци су важећи за последња два мјесеца. Такође, слична ситуација је и у кампу Борићи гдје имамо између 80 и 90 особа из скупине рањивих популација. Такво стање је прихватљиво и држимо га под контролом", истакао је Живко.

И поред тога што је број миграната значајно смањен, они се још увијек могу срести на улицама Бихаћа, Велике Kладуше и Цазина или у периферним дијеловима тих локалних заједница гдје бораве у напуштеним и девастираним стамбеним и производним објектима, те у дивљим камповима који се налазе на отвореном у близини границе с Републиком Хрватском.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм