Hasan Jašarević

Prodavac municije tvrdi da je monstrumu iz Gradačca podvalio startne metke

  • Извор: Агенције
  • 12.08.2023. 16:32

Nermin Sulejmanović je počinio je u petak ujutro nezapamćeni masakr u Gradačcu, kada je mučio i ubio svoju nevjenčanu suprugu, a potom još dvije osobe.

U pomahnitalom napadu je ranio troje ljudi.

Kada mu je navodno nestalo municije otišao je u radnju "Ribo Lovac" u centru Gradačca.

"Moja unuka je bila ispred radnje. Prošao je pored nje i ušao u radnju. Uperio je pištolj u mene i tražio municiju", prepričava Hasan Jašarević.

Kada je ubica izašao, Hasan je zaključao radnju i otišao u stan iznad.

"Tek tada sam osjetio strah. Vidio sam da je unuka OK. Zaključao sam vrata od stana i napunio lovačku pušku sitnom municijom. Bojao sam se da će se, kad shvati da sam mu podmetnuo municiju, vratiti i ubiti me. Nisam znao koliko on ima metaka", dodao je on.


Koleginice ubijene žene: Ovo nije civilizovana država, ne štiti nas od monstruma

Koleginice ubijene žene: Ovo nije civilizovana država, ne štiti nas od monstruma

Ali, monstrum se nije vraćao. Odvezao se nedaleko u jednu vikendicu nedaleko od grada. Tamo je snimio posljednje obraćanje.

Kada ga je policija locirala i opkolila Sulejmanović je izvršio samoubistvo. Policija je, tvrde federalni mediji, pored njega pronašla pet kutija startne municije.

"Sjedim ja na fotelji i kontam gdje ću u lov za vikend. Kad čujem neku škripu točkova ispred radnje. Crni BMW. I on pravo iz auta u moju radnju. Go do pasa. Krvav. S pištoljem u ruci. Veli mi – 'svu municiju 9 milimetara mi daj'. Sekunde su to. Razmišljam šta ću i skontam – daću mu startnu municiju. Šest kutija sam mu dao. On to zgrabi i napolje. Jedna kutija mu ispade na izlazu. Krvava ostala", kaže Jašarević za portal "Istraga.ba".

Nastaviću da ubijam – govorio je u “lajvu" Nermin Sulejmanović nakon što je u petak u Gradačcu ubio troje i ranio još troje.

Ali u sprečavanju nastavka njegovog krvavog pohoda pomogao je Hasan Jašarević, sedamdesetsedmogodišnji prodavač u radnji “Ribo Lovac” u Gradačcu.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.