Prilikom saslušanja negirao krivično djelo

Produžen pritvor ocu Uroša Blažića!

  • 05.07.2023. 14:19

Viši sud u Smederevu produžio je za još 30 dana pritvor R.B. (54) ocu Uroša Blažića, koji je osumnjičen da je na teritoriji Mladenovca i Smedereva ubio devet i ranio 11 ljudi.

Tužilaštvo je 3. jula sudu predložilo da R.B. produži pritvor zbog sumnje da će ponoviti krivično djelo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Sud kaznio Uroša Blažića - ograničili mu posjete u zatvoru!

Sud kaznio Uroša Blažića - ograničili mu posjete u zatvoru!

Tužilaštvo ga sumnjiči za krivična djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a uhapšen je u cilju utvrđivanja činjenica koje se odnose na porijeklo oružja kojim je njegov sin počinio zločin.

R.B. je na saslušanju negirao izvršenje krivičnog djela.


Oglasila se majka Uroša Blažića:

Oglasila se majka Uroša Blažića: "Zakopao me živu"

Prilikom pretresa objekata koje koristi R.B. nađeno je nekoliko stotina metaka različitog kalibra, barutno punjenje za municiju, po jedan pištolj i revolver nalik na vatreno oružje, jedna ručno pravljena naprava sa mogućnošću okidanja, kao i nekoliko optičkih nišana i drugih različitih dijelova za vatreno oružje.

Istraga o masakru u Mladenovcu: Danas svjedočili očevi žrtava Uroša Blažića

Istraga o masakru u Mladenovcu: Danas svjedočili očevi žrtava Uroša Blažića

Uroš Blažić je 4. maja u večernjim satima hicima iz automatskog oružja lišio života osam osoba, i pokušao da ubije još 12 osoba, od kojih je jedan mladić naknadno podlegao povredama.

Kako se sumnja, dok je bježao od policije najprije je ukrao kola, nakon čega je naredio taksisti da ga vozi, prijeteći mu bombom, piše B92.

Пратите нас и путем Вибера