MUP SBK

Pronađeni spid i kanabis u Bugojnu, uhapšene tri osobe

  • Извор: СРНА
  • 03.11.2022. 13:13

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srednjobosanskog kantona uhapsili su tri lica na području Bugojna, gdje su pronađene znatne količine materija za koje se sumnja da su spid i kanabis.

Uhapšena su lica čiji su incijali E.K, E.H. i A.Š. osumnjičena za proizvodnju i promet, te posjedovanje i omogućavanje uživanja droge.

Prilikom pretresa kuća i pratećih objekata koje koriste uhapšeni na području Bugojna na tri lokacije - Grnica, Vesela i Malo Selo, osim znatnih količina materija za koje se sumnja da su spid i kanabis, pronađeni su i predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela, koji će biti korišteni u procesu dokazivanja, saopšteno je iz kantonalnog MUP-a.

Akcija kodnog naziva "Vrbas" sprovedena je u ranim jutarnjim časovima, u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, a usmjerena je na borbu protiv zloupotrebe droge.

"Navedene aktivnosti predstavljaju nastavak planske borbe protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe droge, a prikupljena su određena operativna saznanja koja će biti korištena u toku istražnih radnji koje će biti preduzimane i u narednom periodu", navedeno je u saopštenju. 

Тагови:
  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок