Бањалука

У акцији ”Клашник” одузето 1,6 килограма амфетамина

  • Извор: АТВ
  • 06.11.2023. 08:35

У акцији ”Клашник” ухапшене су двије особе и пронађено је и заплијењено 1,6 килограма амфетамина (синтетичка дрога ”спид”), пушка, пиштољ и фалсификована лична карта, саопштено је из ПУ Бањалука.

Kао што је АТВ већ писао у акцији су ухапшени Драгутин Кукрика и Данијел Валентић. У полицији наводе да су акцију ”Клашник” спровели ПУ Бањалука и Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске.

Полицијска акција у Бањалуци: Заплијењена дрога и оружје

Полицијска акција у Бањалуци: Заплијењена дрога и оружје

”Акција је усмјерена на спречавање злоупотребе дрога, а у оквиру ње ухапшени су Д.К. из Бањалуке, због сумње да је починио кривична дјела неовлаштена производња и промет опојних дрога, недозвољена производња оружја или експлозивних материја, фалсификовање исправе и крађа електричне енергије или топлотне енергије или природног гаса, те Д.В. због сумње да је починио кривично дјело неовлаштена производња и промет дрогом”, саопштила је ПУ Бањалука.

Додају да су по наредби Основног суда у Бањалуцу, а уз сагласност тужилаштва, извршени претреси на три локације, као и аутомобила.

”Том приликом укупно је пронађено и одузето око 1626 грама бијеле и жуте прашкасте материје налик амфетамину, пушка М24, пиштољ непознате марке и 88 комада муниције различитог калибра, фалсификована лична карта, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем наведених кривичних дјела”, наводе у полицији.


Појашњавају да је током претреса утврђено да се Д.К. неовлаштено, мимо мјерног мјеста прикључио на електричну мрежу и тако крао струју.

”Све мјере и радње предузете су под надзором дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а након комплетирања и докуметновања предмета против лица Д.К. и Д.В. слиједи подношење извјештаја о почињеним кривичним дјелима Окружном јавном тужилаштву Бањалука. ПУ Бањалука ће у наредном периоду предузимати оперативне активности у циљу спречавања вршења крвичних дјела и прекршаја из области злоупотребе опојних дрога”, наводе у ПУ Бањалука.


Пратите нас и путем Вибера

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)

  • 13:25 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.