Banjaluka

U akciji ”Klašnik” oduzeto 1,6 kilograma amfetamina

  • Izvor: ATV
  • 06.11.2023. 08:35

U akciji ”Klašnik” uhapšene su dvije osobe i pronađeno je i zaplijenjeno 1,6 kilograma amfetamina (sintetička droga ”spid”), puška, pištolj i falsifikovana lična karta, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Kao što je ATV već pisao u akciji su uhapšeni Dragutin Kukrika i Danijel Valentić. U policiji navode da su akciju ”Klašnik” sproveli PU Banjaluka i Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske.

Policijska akcija u Banjaluci: Zaplijenjena droga i oružje

Policijska akcija u Banjaluci: Zaplijenjena droga i oružje

”Akcija je usmjerena na sprečavanje zloupotrebe droga, a u okviru nje uhapšeni su D.K. iz Banjaluke, zbog sumnje da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja oružja ili eksplozivnih materija, falsifikovanje isprave i krađa električne energije ili toplotne energije ili prirodnog gasa, te D.V. zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogom”, saopštila je PU Banjaluka.

Dodaju da su po naredbi Osnovnog suda u Banjalucu, a uz saglasnost tužilaštva, izvršeni pretresi na tri lokacije, kao i automobila.

”Tom prilikom ukupno je pronađeno i oduzeto oko 1626 grama bijele i žute praškaste materije nalik amfetaminu, puška M24, pištolj nepoznate marke i 88 komada municije različitog kalibra, falsifikovana lična karta, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela”, navode u policiji.


Pojašnjavaju da je tokom pretresa utvrđeno da se D.K. neovlašteno, mimo mjernog mjesta priključio na električnu mrežu i tako krao struju.

”Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a nakon kompletiranja i dokumetnovanja predmeta protiv lica D.K. i D.V. slijedi podnošenje izvještaja o počinjenim krivičnim djelima Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka. PU Banjaluka će u narednom periodu preduzimati operativne aktivnosti u cilju sprečavanja vršenja krvičnih djela i prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga”, navode u PU Banjaluka.


Pratite nas i putem Vibera

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.