Banjaluka

U akciji ”Klašnik” oduzeto 1,6 kilograma amfetamina

  • Izvor: ATV
  • 06.11.2023. 08:35

U akciji ”Klašnik” uhapšene su dvije osobe i pronađeno je i zaplijenjeno 1,6 kilograma amfetamina (sintetička droga ”spid”), puška, pištolj i falsifikovana lična karta, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Kao što je ATV već pisao u akciji su uhapšeni Dragutin Kukrika i Danijel Valentić. U policiji navode da su akciju ”Klašnik” sproveli PU Banjaluka i Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske.

Policijska akcija u Banjaluci: Zaplijenjena droga i oružje

Policijska akcija u Banjaluci: Zaplijenjena droga i oružje

”Akcija je usmjerena na sprečavanje zloupotrebe droga, a u okviru nje uhapšeni su D.K. iz Banjaluke, zbog sumnje da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja oružja ili eksplozivnih materija, falsifikovanje isprave i krađa električne energije ili toplotne energije ili prirodnog gasa, te D.V. zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogom”, saopštila je PU Banjaluka.

Dodaju da su po naredbi Osnovnog suda u Banjalucu, a uz saglasnost tužilaštva, izvršeni pretresi na tri lokacije, kao i automobila.

”Tom prilikom ukupno je pronađeno i oduzeto oko 1626 grama bijele i žute praškaste materije nalik amfetaminu, puška M24, pištolj nepoznate marke i 88 komada municije različitog kalibra, falsifikovana lična karta, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela”, navode u policiji.


Pojašnjavaju da je tokom pretresa utvrđeno da se D.K. neovlašteno, mimo mjernog mjesta priključio na električnu mrežu i tako krao struju.

”Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a nakon kompletiranja i dokumetnovanja predmeta protiv lica D.K. i D.V. slijedi podnošenje izvještaja o počinjenim krivičnim djelima Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka. PU Banjaluka će u narednom periodu preduzimati operativne aktivnosti u cilju sprečavanja vršenja krvičnih djela i prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga”, navode u PU Banjaluka.


Pratite nas i putem Vibera

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Naša Srpska (R)

    ''Еmisija 'Naša Srpska' donose aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina