ОЈТ Добој

Против Ђорђа Гајића поднесен извјештај због злоупотребе природних богатстава

  • Извор: Бањалука.нет
  • 18.10.2023. 11:33

Полицијски службеници Полицијске станице Теслић поднијели су 17. октобра 2023. године Окружном јавном тужилаштву Добој Извјештај о извршеном кривичном дјелу против лица из Теслића, идентификованог иницијалима Ђ.Г., због сумње у извршење кривичног дјела „Противзаконито заузимање и експлоатација природних богастава и добара од општег значаја“.

Како незванично сазнаје портал Бањалука.нет, извјештај је поднесен против Ђорђа Гајића који је недавно, заједно са Драганом Богданићем, искључен из СНСД-а на иницијативу ОО СНСД Теслић. Управо ове незаконите радње за које се сумњичи Гајић биле су један од разлога за овакву одлуку.

Према наводима из извјештаја, Ђ.Г. се сумњичи да је у својству одговорног лица у једном привредном друштву на подручју Теслића, без одговарајућих дозвола, ангажовао раднике и механизацију за експлоатацију минералних сировина. Ово противзаконито деловање обухвата експлоатацију без закљученог уговора о концесији, као и без одговарајућег рјешења и лиценце које издаје надлежни орган.

Овај чин представља озбиљан прекршај и нарушава интегритет правне државе, те ставља у опасност и природна богатства и добра од општег значаја. Окружно јавно тужилаштво Добој ће наставити са поступком и утврђивањем свих околности у вези с овим случајем, саопштили су из Полицијске управе Добој.

– Апелујемо на све грађане да пријаве сваку сумњиву активност која се односи на противзаконито заузимање и експлоатацију природних ресурса. Само заједничким напорима можемо сачувати природна богатства и добра од општег значаја за будуће генерације – наводи се у саопштењу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: