Detalji drame u Banjaluci: Tri migranta uhapšena, dok se dva migranta nalaze na UKC Republike Srpske

  • 18.05.2021. 20:41

Od pet migranata, koji su danas u banjalučkom naselju Lazaraevo pokušali da pobjegnu od policije koja je namjeravala da ih legitimiše, trojica su uhapšena, a dvojica su zbrinuta na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

- Prilikom pokušaja legitimisanja i utvrđivanja identiteta navedenih lica, a u cilju upućivanja u prihvatni centar, isti su se oglušili na zakonito izdata naređenja policijskih službenika te je jedan od migranata izvadio nož u namjeri da napadne policijskog službenika, nakon čega su se dali u bijeg. Kada su sustignuti, jedan od migranata je pokušao pobjeći preko ulice gdje ga je udarilo vozilo u pokretu - navodi se u saopštenju.

Navode da su lica koje se nalaze u službenim prostorijama alkotestirana, i tom prilikom je utvrđeno da su pod uticajem alkohola.

Na licu mjesta izvršen je uviđaj i u toku je rad na dokumentovanju navedenog predmeta. O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, kao i dežurni inspektor Terenskog centra za strance Banjaluka.

Тагови: