Драма

Пуцао на свадби, метак завршио комшијама у дневном боравку

  • Извор: БЛ портал
  • 28.10.2023. 20:06

Општински суд у Бугојну потврдио је оптужницу Кантоналног тужилаштва Средњобосанског кантона (СБК) коју је подигло против Расима М. из мјеста Гај код Бугојна због изазивања опште опасности.

Он је, према наводима из оптужнице, у јулу ове године око 15 сати у мјесту Гај, присуствујући свадби која се одржавала у дворишту породичне куће И.М., на којој је био присутан већи број гостију, пуцњем из ватреног оружја изазвао општу опасност за живот људи.

То је учинио на начин да је у једном тренутку испалио неколико метака из пиштоља, те је приликом спуштања пиштоља опалио један хитац који је пробио прозор на сусједној породичној кући у којој живе А.Ф. и Д.Ф.

Усљед тога дошло је до разбијања стакала у доњем углу прозора, а зрно метка зауставило се на унутрашњем зиду дневног боравка.

“Био је свјестан да пуцњем из пиштоља може изазвати опасност за живот и тијело присутних гостију и особа А.Ф. и Д.Ф. које су се у тренутку пуцња налазиле у породичној кући, али је олако држао да до тога неће доћи”, наводи се у оптужници.

Случај је пријављен Полицијској станици Бугојно, чије су га овлаштене службене особе одузеле од осумњиченог.

Тужилац је у оптужници предложио да се од оптуженог трајно одузме пиштољ марке “Застава Армс” Крагујевац Србија “ЦЗ 999 сцорпион” калибра 9 mm, двије спорне чахуре испаљених метака калибра 9X19 mm те спорно деформисано зрно метка истог калибра, саопштило је Тужилаштво СБК.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)