Корупција

Пуштена двојица службеника Пореске управе, један задржан у притвору

Окружни суд у Бањалуци за мјесец дана продужио је притвор службенику Пореске управе Републике Српске Урошу Зецу осумњиченом за 11 кривичних дјела, док су његове колеге Милош Јањић и Дејан Лазић пуштени да се бране са слободе.

Одлуком суда Зецу је притвор продужен до 25. децембра. Њему се на терет ставља да је починио четири кривична дјела примања мита, шест кривичних дјела злоупотребе службеног положаја или овлаштења и трговина утицајем.

Притвор је продужен због бојазни да ће боравком на слободи осумњичени ометати кривични поступак утицајем на свједоке или скривањем и уништавањем доказа.

Подсјетимо, тројица службеника Пореске управе Републике Српске ухапшени су 25. октобра ове године на свом радном мјесту. Осумњичени су радили као стручни сарадници за принутдну наплату. 

”Они су осумњичени да су се, током рада на терену, док су вршили принудну напрату, са дужницима договарали око наплате, тако да би им наплаћивали мање износе или давали отплате на рате, а у замјену би добијали мито”, рекао је извор близак истрази.

Из Републичког јавног тужилаштва раније саопштено да је ухапшена тројка осумњичена за више коруптивних кривичних дјела.

Пратите нас и путем Вибера