Отмица

Радинковић спроведен иза решетака, пријети му до 10 година затвора

Окружни суд у Бањалуци одредио је једномјесечни притвор Ненаду Радинковићу из Лакташа осумњиченом за отмицу Халиду Н., кога је заточио у викендици и за његову слободу наплатио 47.000 евра.

У суду наводе да се Радинковићу на терет ставља да је починио кривично дјело отмице и недозвољена производња и промет оружја. Уколико се докаже кривица Радинковићу пријети казна од једне до десет година затвора.

Притвор је одређен је због опасности од бјекства осумњиченог, бојазни да би боравком на слободи ометати кривични поступакмогао уништавањем доказа или утицајем на свједоке, као и због нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће поновити кривично дјело.

”Притвор може трајати до 20. јуна ове године”, саопштио је Окружни суд у Бањалуци.

Радинковић за откуп тражио 500.000 евра, уплаћено му 42.000 у крипто валути!

Радинковић за откуп тражио 500.000 евра, уплаћено му 42.000 у крипто валути!

Халид Н. је отет 15. маја ове године и одведен је на непознату локацију, на којој је био везан и изложен батинању и малтретирању.

”Осумњичени је, уз пријетњу по живот и тијело, захтијевао исплату у износу од 500.000 евра за његову слободу. Новац је тражио у крипто валути. Првобитно тражени новчани износ је смањио на 250.000 евра, па потом на 50.000 евра. Посредством брата жртве примио је 42.000 евра у крипто валути, те 5.000 евра у кешу посредством трећег лица из Бањалуке”, саопштило је раније Републичко јавно тужилаштво Српске.

Радинковић је ухапшен у акцији Управе криминалистичке полиције МУП-а Српске. Како сазнаје АТВ он је првобитно био пуштен да се брани са слободе. Међутим, истражиоци су наставили да га прате и поново је ухапшен након што је подигао новац у крипто валути.

Радинковић осумњичен за отмицу учесника емисије ”Свадба од милион евра”

Радинковић осумњичен за отмицу учесника емисије ”Свадба од милион евра”

Као што је АТВ писао жртва отмице је учесник емисије ”Свадба од милион евра”. Он се у емисији појављује као гост на гламурозној ромској свадби у Хамбургу, исказујући се великом количином новца којом ”кити” музику. По властитим ријечима, Халид се бави продајом скупоцјених сатова од злата и дијаманата. У свом појављивању у емисији јавно је показао свежањ новца који је намијенио за бакшиш музици, те се похвали сатом ”Patek Philippe" за који каже да кошта између 80.000 и 90.000 евра.

Радинковић је широј јавности познат по саобраћајној несрећи у којој је погинуо Никола Ђуровић из Бањалуке. Због те несреће Радинковић је осуђен на четири године затвора. Послије пресуде је побјегао у Француску гдје је хапшен 2013. године због кријумчарења веће количине оружја. Због тога случаја је осуђен на осам година затвора. Будући да се није појавио на издржавању казне за саобраћајну несрећу за њим је била расписана потјерница по којој је 2018. године ухапшен у Бриселу и изручен у БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.