Otpuštena

Radnica koja je tukla štićenika u Pazariću dobila otkaz

  • Извор: Аваз
  • 17.08.2023. 14:30

Radnica koja je tukla štićenika u Zavodu "Pazarić" u sarajevu dobila je otkaz, objavili su federalni mediji.

Uznemirujući snimak nasilja nad jednim od štićenika objavljen je juče, a na tom snimku se vidi kako jedna radnica udara jednog mladića/dječaka i govori da „začepi“.

"Osoba koja je vršila nasilje na snimku treba biti otpuštena iz Zavoda 'Pazarić' kod Sarajeva", rekao je juče Adnan Delić, ministar za rad i socijalnu politiku FBiH.

Uznemirujuće: Objavljen novi snimak zlostavljanja štićenika u zavodu Pazarić

Uznemirujuće: Objavljen novi snimak zlostavljanja štićenika u zavodu Pazarić

Podsjećamo, prijavu je podnio jedan od radnika Zavoda Pazarić, koji tvrdi da je snimak nastao ove godine te da se nasilje dešava svakodnevno, ali da niko ništa ne poduzima.

Opštinski sud u Sarajevu je ranije osudio tri bivša direktora na ukupno 13 i po godina zatvora zbog nesavjesnog postupanja i povrede prava štićenika Zavoda zbog propusta u nadzoru i praćenju fizičkog i duševnog stanja štićenika.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм