Pred penziju

Radnica KPZ-a ukrala pola miliona KM iz sindikalne kase

  • Извор: Агенције
  • 02.02.2023. 15:16

Radnica Kazneno-popravnog zavoda Zenica i povjerenica Sindikalne organizacije te ustanove pronevjerila je 500.000 KM zajedničke kase, pišu federalni mediji.

Riječ je o kasi radnika te institucije koji su članovi sindikata a skupljaju novac za penziju.

Za pronevjeru novca saznalo se nakon što ona nije podnijela izvještaj, poslije čega je direktor KPZ-a Redžo Kahrić pozvao svoje pomoćnike, nju i predsjednika sindikata tražeći da mu se objasni šta se događa.

To je posebno bilo bitno zbog toga što je osumnjičena u isto vrijeme i radnica KPZ-a, pa su u opasnosti bili i osuđenički depoziti.

Na optužbe je kratko odgovorila da ima porodičnih problema te da novac jeste koristila zbog čega je došlo do nedostatka u kasi.

Kako pišu mediji, osumnjičena uskoro stiče uslove uslove za penzionisanje, pa nikome od kolega nije jasno zašto se odlučila na taj potez koji je oštetio zajedničku kasu radnika KPZ-a.

Odmah je naređeno da ona bude razvlaštena iz kase KPZ-a te da se oformi komisija koja će provjeriti da li je sve u redu kada je u pitanju zatvorski novac.

Komisija je utvrdila da nema problema, ali budući da su zatvor i sindikat dvije različite pravne osobe, sindikat je osumnjičenu razvlastio i ona je prošloga petka do 13 časova morala dostaviti izvještaj.

Predsjednik sindikata je, kako piše Klix, javio direktoru KPZ-a šta su njegova saznanja koji je radnici odmah oduzeo ključeve od kancelarije te analitičke kartice zajedničke kase prebacio u drugu kasu o čemu je napravio i izvještaj.

Navodno se radi o pronevjeri više od 500.000 KM novca koji su uplaćivali članovi sindikata, a nikome nije jasno kako je došlo do zloupotrebe.

Radnica sindikata navodno ima sinove koji su novac koristili u kladionicama, a dala je izjavu da će do 1. marta prodati kuću i da će dugovanje na taj način izmiriti.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић