Istočno Novo Sarajevo

Radnici osumnjičeni za požar u hali bivšeg Energoinvesta

  • 15.08.2019. 19:16

Policija u Istočnom Sarajevu privela je na ispitivanje dva lica za koja se pretpostavlja da su izazvala požar u bivšoj fabrici "Energoinvest" u Istočnom Novom Sarajevu.

Istraga je pokazala, a javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu okarakterisao, da se radi o krivičnom djelu paljevina. 
 
"PU Istočno Sarajevo je nakon preuzetih potrebnih mjera i radnji i dokumenotvanja krivičnog djela, dana 15. 8. 2019. godine Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu dostavila izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv lica inicijala B.N. i H.J, oba iz Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da su kao radnici preduzeća "Tola Kompani" iz Zenice dana 10. 8. vršeći radove na pomenutom objektu počinili opisano krivično djelo", rekao je Branimir Šehovac, načelnik PU Istočno Sarajevo.

Kako ATV nezvanično saznaje, riječ je o Namiru Bašiću i Jasminu Haseljiću. Oni su, nakon ispitivanja u policiji, pušteni. Oba su radnici firme "Tola kompani".

Istragom i vještačenjem je utvrđeno da je požar u "Energoivestu" izazvan tako što su radnici preduzeća "Tola kompani" koristili otvoreni plamen tzv. brener, uslijed čega je došlo do osipanja užarenih metalnih opiljaka sa krova objekta koji su pali u unutrašnjost objekta i tako izazvali požar i načinili veliku materijalnu štetu.

Materijalna šteta se još procjenjuje. Izgorjelo je oko osam hiljada kvadrata krovne konstrukcije. Iz "Tola kompani" kažu da će nadoknaditi štetu kad bude završena istraga. I danas poručuju da spekulacijama u ovom slučaju nema mjesta, aludirajući na nedavne navode iz SDS-a da je požar podmetnut kako bi se prikrile kriminalne radnje. 

"Njima je to vjerovatno dobro došlo da opozicija može napadati poziciju i da preko naših leđa prave te političke poene, da na tuđoj muci grade tu neku političku budućnost. Istraga još nije završena i da mi, ukoliko se pokaže da je ljudski faktor, a jeste ljudski faktor, da mi ne bježimo od toga da ćemo uzeti odgovornost i ne znam zašto se stvaraju takvi medijska opterećenja prema nama", istakao je Darijan Mileusnić, direktor "Tola kompani" Zenica.

"Tola kompani" moraće da plati odštetu banjalučkom "Elektroinžinjeringu" u čijem je vlasništvu objekat koji je gorio. 

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.