Drama u Istočnom Sarajevu

Radnik prijetio da će se zapaliti

  • 22.01.2019. 19:21

Prava drama odigrala se u Istočnom Novom Sarajevu. Tri sata pod policijskom opsadom bila je m:telova poslovnica. Nakon dojave da se jedan od zaposlenih polio benzinom i prijeti da će se samozapaliti, policija je evakuisala zgradu i cijeli prostor u Spasovdanskoj ulici označila žutom trakom. 

Vatrogasci i kola hitne pomoći odmah su došle na lice mjesta. Specijalni pregovarački tim MUP-a Republike Srpske za krizne situacije, poslije višečasovnih pregovora, uspio je da lice nagovori da se preda.  

“Tokom pregovora, gdje su bili uključeni policijski pregovarači, kao što je već poznato, lice je na bezbjednom. Sada se trenutno nalazi u prostorijama policijske uprave, na bezbjednom je i poslije toga će biti dalje upućen na ukazivanje ljekarske pomoći. Ovom prilikom želim da istaknem da je i mendžment kompanije m:tel doprinio, takođe, sa svoje strane, kako bi ova situacija bila stavljena pod kontrolu,“ rekao je Branimir Šehovac, načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Saznajemo da se radi, Budimiru Đogi, dugogodišnjem radniku m:tela. Policija još ne otkriva uzrok zbog kojeg se Đogo odlučio na radikalne mjere i zbog čega je ugrozio svoj život i život svih onih koji su se danas našli u m:telovoj poslovnici.

Kako ATV saznaje, Đogo je bio zaključan tri sata u prizemnim m:telovim prostorijama, sa sobom je imao benzin i upaljač. Okružni tužilac ovo djelo okarakterisao je kao izazivanje opšte opasnosti. 

Nakon saslušanja u policijskoj upravi Đogo bi sanitetskim vozilom i u pratnji policije trebao biti predat psihijatrijskoj bolnicu u Sokocu.  
 

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)