"Улог"

РЈТ: Предложен притвор за ухапшене пореске инспекторе

  • Извор: АТВ
  • 09.03.2024. 10:50

Тужилац Републичког јавног тужилаштва предложио је Окружном суду у Бањалуци одређивање притвора пореским инспекторима ухапшеним у акцији "Улог", саопштено је из Тужилаштва.

Тужилац је предложио притвор због бојазни да ће осумњичени уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе или трагове важне за кривични поступак или ометати кривични поступак утицајем на свједоке или саучеснике, као и због бојазни да би поновили кривично дјело.

Примили мито

Како сазнаје АТВ Милетић и Ракић су осумњичени да су примили мито у износу од 3.500 КМ. Новац су тражили и добили од власника приватне фирме код кога су раније били у контроли пословања. Током контроле су пронашли одређене недостатке у пословању, а онда су почели да ”обрађују” оштећеног.

Ставили су се у улогу ”добар и лош полицајац”. Један је ”плашио” приватника изрицањем ригорозне казне, док је други говорио да се то може ”средити”.

Глумили доброг и лошег полицајца, узели 3.500 КМ мита!

Глумили доброг и лошег полицајца, узели 3.500 КМ мита!

”Милетић је договорио састанак са оштећеним и како би му ”помогао” тражио је мито, који је и исплаћен у износу од 3.500 КМ”, каже извор АТВ-а.

Били на опрезу

Он појашњава да су Милетић и Ракић, вјероватно због учесталих хапшења корумпираних инспектора, били на опрезу. Избјегавали су састанак у кафићу, ресторану и слично, па је Милетић одлучио да се са оштећеним састане - у аутомобилу. Одређено вријеме су се возали по бањалучким улицама, да би на крају рекао жртви гдје да остави новац, што је овај и учинио.

За то вријеме осумњичени су били под присмотром полицијских инспектора ПУ Бањалука и Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске. Када је посао завршен услиједило је хапшење.

АТВ сазнаје: Ово су ухапшени порески инспектори

АТВ сазнаје: Ово су ухапшени порески инспектори

Иначе Милетић и Ракић радили су као инспектори бањалучког Подручног центра Пореске управе Републике Српске, баш као и шесторица њихових колега који су ухапшени у децембру, односно октобру прошле године.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)