Upućena inspekcija

Rodila mrtvu bebu na trajketu; ginekolog: Nije bila hitan slučaj

 • Izvor: ATV
 • 11.01.2023.16:26

Trudnica s Brača rodila je jutros mrtvu bebu na trajektu nakon što je juče satima čekala hitni medicinski prevoz u Split, pišu hrvatski mediji.

Hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš poslao je zdravstvenu inspekciju u KBC Split.

"Informisani smo o događaju te smo u toku prikupljanja svih relevantnih informacija od svih uključenih zdravstvenih institucija te ćemo po dobijanju istih u najkraćem periodu odlučiti o proceduri koja uključuje upućivanje zdravstveno-inspekcijskog nadzora u zdravstvene ustanove u kojoj je pacijentici pružena zdravstvena skrb", rekao je ministar Vili Beroš, prenosi Index.hr.

Žena je, prema riječima šef Klinike za ženske bolesti i porode u KBC-u Split Dražena Mimice, dobila samo pripremne tablete za pobačaj, a za dva dana je trebala dobiti i one za trudove. Prema njegovim riječima, sve je urađeno regularno.

"Prema mojim saznanjima od kolega, riječ je o pacijentkinji koja je imala trudnoću od tri mjeseca i plod po dolasku k nama više nije bio živ. Nije bio hitan slučaj. U našoj je dnevnoj bolnici pacijentica obrađena, napravljene su sve uobičajene pretrage, i postupak u takvim slučajevima - tabletama se izaziva pobačaj, a tablete se daju u dva navrata", rekao je.

On je dodao da je pacijentkinja bila upućena u sve te da je sa njom dogovoreno da li će ići kući.

"Očito se nije sve moglo predvidjeti. Rutinski takve pacijentkinje ne ostavljamo u bolnici, to napravimo samo onda kad očekujemo da bi se nešto moglo događati. Ne znam je li doktor znao da je žena s Brača, jesu li to iskomunicirali međusobno", kaže ginekolog.

Na pitanje bi li, moguće, plod bio spasen da je žena u KBC Split s Brača dovezena ranije, odgovara kako je plod po njenom dolasku već bio mrtav, i puno prije, navodi Index.hr.

Tagovi:
 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Metar moga sela

  Marin Marinković, dugogodišnji urednik i TV lice, poći će putevima sela u cijeloj Republici Srpskoj, zavirti u domove vrijednih domaćina, otkriti tradiciju i pustiti glas naroda da opiše svoj život i rodnu grudu.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:42 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.