Оптужен за злостављање

Родитељи дјевојчице након одгађања суђења Томићу: Најтежи период наших живота

  • Извор: АТВ
  • 26.01.2024. 15:04

Ми пролазимо кроз можда најтежи период наших живота. Стварно смо огорчени на све ово поступање.

Поручили су ово родитељи дјевојчице из Бијељине за чије злостављање је оптужен боксерски тренер Миленко Томић, након што је суђење за ово дјело одгођено.

"Ово је очигледно опструкција поступка и одуговлачење да би тај човјек требало да се пусти на слободу. Да слободно шета градом Бијељином. Не знам шта да вам кажем, очајни смо, јако нам је тешко. Сусрећемо се и на друштвеним мрежама са људима који нису упознати до детаља у овај поступак па мисле да ово намјештамо, да смо ово измислили да би облатили Миленка Томића. А, не знам због чега би ми то радили и улазили у овакав проблем у ове двије године и свом дјетету да направимо такав проблем. Ниједан родитељ на свијету то не би урадио на тај начин, а да није стварно урадио то што је урадио", поручио је отац дјевојчице у изјави за АТВ.

"Мени је катастрофа, у задње вријеме ноћима не спавам. Ми смо, супруга и ја, на психијатријској терапији већ двије и по године. покушавамо да наставимо живот нормално колико год је могуће, али је тешко. Тешко ми се концентрисати и на живот, и на посао и на остале обавезе. Имамо још двоје дјеце о којима морамо водити рачуна и извести их на прави пут", каже он.

Додаје да његова породица вјерује у институције, али да је то повјерење пољуљано током овог суђења.

"Ми вјерујемо у институције ове државе и ми смо кренули у борбу кроз институције, али како ствари стоје не знам како ћемо изаћи и како ће институције ријешити тај наш велики проблем који не желимо ниједном родитељу и ниједном дјетету на овом свијету", каже отац.

"Чим смо ушли у судницу, адвокат је дао тамо неки папир судији и они су причали о томе да тражи премјештање суђења у неки други град, као зато што је јавност осудила да ово наше вијеће неће бити објективно. Послије двије године процеса тражити премјештање суђења у неки други град, то је нека глупост по мом мишљењу. Ја сам неук човјек у правном смислу, али као нормалном човјеку личи ми као права глупост. Чему одуговлачење процеса и чекање тог 1. фебруара када ће овај бити на слободи", каже отац.

Мајка четрнаестогодишње дјевојчице каже да су очекивали да одбрана покуша нешто на данашњем рочишту, само нису знали шта тачно.

"Ово је постала њихова пракса. Ми смо претпостављали да ће они да траже некакав ненормалан захтјев. Само нисмо знали какав. Мислила сам да ће Миленко поново бити у болници. То је већ имао два пута, два пута је падао, па није био способан за процес, па шест пута се његови свједоци не појаве", објашњава огорчена мајка.

"Свако рочиште је нека злоупотреба са њихове стране. Овај пута смо се питали шта ће бити. Кад смо их видјели све на броју, и његов потајни смијешак који нам је с времена на вријеме са клупе упућивао, знали смо да је нешто.Тек кад смо ушли схватили смо да је његов адвокат предао папир 15 минута прије почетка суђења, да тражи (премјештање) због тога што се јавност укључила, јер наводно судије ће бити пристрасне због притиска јавности, што је тоталан нонсенс", закључила је она.

Подсјећамо, суђење Миленку Томићу, боксерском тренеру из Бијељине који је оптужен за обљубу дјетета млађег од 15 година, поново је данас одгођено зато што његови браниоци траже изузеће бијељинског Окружног суда.

Браниоци траже да Врховни суд Републике Српске донесе одлуку да се суђење пребаци на неки други суд, јер сматрају да ће овај суд радити под притиском јавности и медија.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: