ВЈТ

Родитељима убијене дјеце омогућено да прате изношење одбране Кецмановића

  • Извор: РТС
  • 28.02.2024. 19:18

Више јавно тужилаштво у Београду одустало је од испитивања родитеља дјеце убијене у ОШ "Владислав Рибникар" 3. маја прошле године у својству свједока оштећених, како би им омогућило да буду присутни на суђењу када оптужени буду износили одбрану и како би могли да постављају питања, речено је Танјугу у том тужилаштву.

То значи да ће родитељи моћи из суднице да прате изношење одбране оца и мајке дјечака К.К. који је убио девет вршњака и портира у школи 3. маја прошле године, а тешко ранио наставницу историје.

Ово суђење је заказано за четвртак и петак, када би требало да отац дјечака К.К. изнесе своју одбрану, а тужилаштво, браниоци, оштећени и суд да му постављају питања. Суђење се одвија без присуства јавности јер је суд одлучио да искључи јавност са суђења из разлога заштите интереса малољетних жртава.

Пуњач за ајфон убио тинејџера

Пуњач за ајфон убио тинејџера

Иначе, један од двојице тужилаца који је до сада заступао оптужницу Никола Ускоковић враћен је у основно тужилаштво јер је био упућен на рад у ВЈТ, а процедура избора у ово тужилаштво још није окончана. Зато ће први пут једну оптужницу пред судом заступати и главни јавни тужилац ВЈТ у Београду Ненад Стефановић, који је био присутан у судници од самог почетка суђења.

Такође ће постављати питања окривљенима, потврђено је Танјугу.

Натјерали жену да стави петарду у задњицу и запали је

Натјерали жену да стави петарду у задњицу и запали је

Отац дјечака К.К. оптужен је да је извршио кривично дјело - тешко дјело против опште сигурности јер је дијете од 13 година водио у стрељану и учио да пуца, као и да није адекватно чувао оружје у кући.

Дјечак К.К., који у вријеме извршења овог злочина није имао навршених 14 година, па самим тим није кривично одговоран, пуцао је на ученике и чувара школе из два очева пиштоља која је узео 1. маја. Потом их је кобног дана ставио у свој ранац, отишао у школу и током првог часа убио 10 особа и ранио још петоро дјеце и наставницу историје.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: