Парнични поступак

Одложено суђење за убиство у Рибникару: Кецмановићи нису дошли у суд - познат разлог

  • Извор: Телеграф
  • 25.03.2024. 10:19

Парнични поступак против Владимира и Миљане Кецмановић и њиховог малољетног сина, који је починио масовно убиство у Основној школи "Владислав Рибникар", а по тужби породице Дукић, одложен је данас у Вишем суду у Београду.

Осим родитеља убијене дјевојчице Адриане Дукић, Данета Дукића и Биљане Пауновић, у судници је данас требало да буду присутни и родитељи дјечака који је осумњичен за пуцњаву Владимир и Миљана Кецмановић.

Суђење је одложено јер родитељи дјечака нису приступили у суд, а њихова адвокатица је пред судом рекла да нису дошли због другог судског поступка, који је у току.

"Како је кривични поступак затворен за јавност, њихова одбрана овдје, прије него што је изнесу на рочиштима у кривичном поступку, која су заказана за 1. и 2. април, би била компромитована. Молимо суд за разумијевање јер тужени трпе психолошки притисак“, рекла је њихова адвокатица Марина Ивеља.

Родила троје дјеце за мање од годину дана, а нису тројке

Родила троје дјеце за мање од годину дана, а нису тројке

Породица Дукић тражила је копију оружаног листа Владимира Кецмановића, како би било установљено да ли је имао дозволу за ношење оружја или не. Како нису добили оружани лист од Државног правобранилаштва, информацију су затражили од полицијске управе Стари град. Они су такође затражили информацију о томе да ли је Кецмановић служио војни рок.

Наредна рочишта заказана су за 17. мај и 20. јун, за када ће бити позвани психолог, педагог и директорка школе.

Кућа у бањалучком насељу виси, клизиште пријети да је однесе сваког тренутка

Кућа у бањалучком насељу виси, клизиште пријети да је однесе сваког тренутка

Подсјетимо, на претходном рочишту су своје исказе дали родитељи убијене дјевојчице Дане Дукић и Биљана Пауновић, који су описали кобни 3. мај, када се десила масовна пуцњава у Основној школи "Владислав Рибникар".

На крају рочишта Биљана је упутила потресне ријечи извињења својој кћерки.

"Ако ме чује, дубоко јој се извињавам што сам је то јутро послала у школу и што смо одлучили да дођемо у Србију. Моја Адриана ће, макар и мртва, наставити да инспирише“, рекла је мајка.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: