Parnični postupak

Odloženo suđenje za ubistvo u Ribnikaru: Kecmanovići nisu došli u sud - poznat razlog

  • Izvor: Telegraf
  • 25.03.2024. 10:19

Parnični postupak protiv Vladimira i Miljane Kecmanović i njihovog maloljetnog sina, koji je počinio masovno ubistvo u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", a po tužbi porodice Dukić, odložen je danas u Višem sudu u Beogradu.

Osim roditelja ubijene djevojčice Adriane Dukić, Daneta Dukića i Biljane Paunović, u sudnici je danas trebalo da budu prisutni i roditelji dječaka koji je osumnjičen za pucnjavu Vladimir i Miljana Kecmanović.

Suđenje je odloženo jer roditelji dječaka nisu pristupili u sud, a njihova advokatica je pred sudom rekla da nisu došli zbog drugog sudskog postupka, koji je u toku.

"Kako je krivični postupak zatvoren za javnost, njihova odbrana ovdje, prije nego što je iznesu na ročištima u krivičnom postupku, koja su zakazana za 1. i 2. april, bi bila kompromitovana. Molimo sud za razumijevanje jer tuženi trpe psihološki pritisak“, rekla je njihova advokatica Marina Ivelja.

Rodila troje djece za manje od godinu dana, a nisu trojke

Rodila troje djece za manje od godinu dana, a nisu trojke

Porodica Dukić tražila je kopiju oružanog lista Vladimira Kecmanovića, kako bi bilo ustanovljeno da li je imao dozvolu za nošenje oružja ili ne. Kako nisu dobili oružani list od Državnog pravobranilaštva, informaciju su zatražili od policijske uprave Stari grad. Oni su takođe zatražili informaciju o tome da li je Kecmanović služio vojni rok.

Naredna ročišta zakazana su za 17. maj i 20. jun, za kada će biti pozvani psiholog, pedagog i direktorka škole.

Kuća u banjalučkom naselju visi, klizište prijeti da je odnese svakog trenutka

Kuća u banjalučkom naselju visi, klizište prijeti da je odnese svakog trenutka

Podsjetimo, na prethodnom ročištu su svoje iskaze dali roditelji ubijene djevojčice Dane Dukić i Biljana Paunović, koji su opisali kobni 3. maj, kada se desila masovna pucnjava u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

Na kraju ročišta Biljana je uputila potresne riječi izvinjenja svojoj kćerki.

"Ako me čuje, duboko joj se izvinjavam što sam je to jutro poslala u školu i što smo odlučili da dođemo u Srbiju. Moja Adriana će, makar i mrtva, nastaviti da inspiriše“, rekla je majka.

Pratite nas i putem Vibera