OJT Doboj

Šamčanka optužena da je oštetila "Vapeks" za oko 320.000 KM

  • Извор: АТВ
  • 12.04.2023. 14:32

Okružno javno tužilaštvo u Doboju podiglo je optužnicu protiv žene iz Šamca čiji su inicijali S.G. (37) koja se tereti da je kao odgovorno lice u šamačkom preduzeću "Vapeks" krala robu i proizvode praveći manjak od 324.212 KM, za koliko je i oštetila vlasničko preduzeće "Vapeks" iz Čačka.

Optužnicom se S.G. tereti za krivična djela zloupotreba položaja odgovornog lica i povreda obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje.

U optužnici se dalje navodi da je u cilju prikrivanja manjka u navedenom iznosu optužena sačinjavala neistinite izlazne fakture za kupce na području BiH, a koje sve izlazne fakture je davala na knjiženje u knjigovodstvo doo „Vapeks“ Šamac, što je za posljedicu imalo da u knjigovodstvu nisu istinito prikazana potraživanja od navedenih kupaca niti je istinito iskazivana knjigovodstvena vrijednost zaliha.

Krivična djela počinjena su u periodu od 30. jula 2020. godine do 30. novembra 2021. godine. 

Tužilaštvo je optužnicu, koju je nakon istrage podiglo 4. aprila, dostavilo na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Šamcu, saopšteno je danas iz Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Тагови: