Ниш

Сандру бивши муж покушао да убије, комшије је спасиле

  • Извор: Блиц
  • 18.12.2023. 22:14

Пластичне везице које је бившој супрузи Сандри Танић (32) навукао око врата Далибор Стевановић (36) из Ниша, биле су довољно јако стегнуте да узрокују смртни исход.

Ово је данас пред Вишим судом у Нишу посвједочио вјештак Завода за судску медицину из Ниша др Иван Стојановић на суђењу Стевановићу који је оптужен да је 12. новембра прошле године бившу жену покушао да убије на подмукао начин у улазу зграде у Улици Сврљишких партизанских одреда.

Он се терети да је злочин покушао да изврши стежући јој врат пластичним везицама, али су је у задњи час спасиле комшије.

– У конкретном случају је дошло до губитка свијести Сандре Танић што значи да су везице биле довољно јако стегнуте да покрену патофизиолошки механизам настанка повреда. С обзиром да су у једном тренутку везице уклоњене, прекинут је и тај механизам повређивања. Али везице су биле довољно стегнуте да узрокују смртни исход – објаснио је др Стојановић.

Пронађена застрашујућа клетва из 15. вијека

Пронађена застрашујућа клетва из 15. вијека

На питање браниоца, да ли је могуће да је оптужени, како се наводи у оптужници, једном руком стезао око врата бившу супругу, а другом је ударао песницом, вјештак је рекао да је то могуће.

Подсјећамо, Далибор се терети за покушај тешког убиства на подмукао начин за шта се може изрећи казна од 10 година затвора до доживотне робије.

Комшије које су прве притекле у помоћ несрећној жени испричали су да је лежала непомично када су наишли и да је била модра у лицу.

Дрон гађао сахрану борца Хезболаха у Либану

Дрон гађао сахрану борца Хезболаха у Либану

– Подигао сам јој руку која је пала. Није давала знакове живота. Једва сам успио да пресијечем пластичну везицу која јој је била стегнута око врата. Није дисала, стиснуо сам јој два три пута грудни кош, испљунула је крв и тек тада почела дише – испричао је Саша Ранђеловић из Ниша који је комшиници спасио живот.

Како се наводи у оптужници, Сандра је критичног дана дозволила Далибору да види сина, а након што је предала дијете и ушла у зграду окривљени јој је пришао са леђа и најприје стезао за врат и гушио а затим је једном руком стезао за гркљан а песницом ударао у главу.

Д‌јечак који је изашао из аутомобила, вриштао је, плакао и ударао оца како би помогао мајци да се одбрани причајући “пусти маму”. Сандра је задобила прелом доње вилице и друге повреде које су збирно окарактерисане као тешка тјелесна повреда, као и низ лаких повреда.

Испред куће затекли великог предатора

Испред куће затекли великог предатора

Стевановић је на почетку суђења признао кривично д‌јело, али је негирао квалификацију да се ради о покушају тешког убиства. Он се бранио да од развода није био исти човјек и да му је “пао мрак на очи” када је пред вратима стана у којем је некада живио наводно видео непознатог мушкарца.

Сандра је демантовала је да је ико био тога дана испред њиховог стана када је Далибор дошао да узме сина. Она је рекла да је посљедњих годину дана Далибор био јако љубоморан, да је раније претио да ће да науди прво себи, а потом и њој и д‌јетету, те да је два пута прекршио забрану приласка, пише Блиц.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм