Beograd

Saslušana prva žrtva profesora jahanja: Dobila status posebno osjetljivog svjedoka

  • Извор: Блиц
  • 26.10.2022. 13:52

Prva žrtva učitelja jahanja Miloša Đukića (68) saslušana je danas u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Donijeta je dodatna naredba o tajnosti istrage u ovom slučaju, a djevojka je dobila status posebno osjetljivog svjedoka.

Miloš Đukić se sumnjiči da je od 2010. do 2021. godine, izvršio krivična djela silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i četiri krivična djela nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica njegove škole jahanja, od kojih je pet bilo maloljetno u vrijeme izvršenja krivičnog djela.

Viši sud u Beogradu produžio je sredinom mjeseca pritvor instruktoru u konjičkom klubu u Barajevu. Osumnjičenom je pritvor produžen za još 30 dana da ne bi uticao na svjedoke, odnosno oštećene, da ne ponovio krivično djelo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti, potvrdila je tada za Tanjug portparol Višeg suda u Beogradu Tatjana Matić.

Osumnjičeni se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu u ovoj fazi postupka.

On je, kako se sumnja, sva pomenuta krivična djela izvršio u prostorijama konjičkog kluba.

Sumnja se da je Miloš Ð. u decembru 2010. godine, silovao maloljetnu djevojku, koja je u to vrijeme imala 17 godina.

Nad djevojkom od 15 godina je, kako se sumnja, izvršio krivično djelo nedozvoljene polne radnje, u junu 2017. godine, a u martu 2018. godine je pokušao da je siluje.

Postoji sumnja i da je nad drugom djevojkom od 15 godina u septembru 2021. godine izvršio krivično djelo nedozvoljene polne radnje, kao i nad još dvije punoljetne djevojke u istom vremenskom periodu. Tokom 2013, 2014. i 2015. godine izvršio je, kako se sumnja, dva krivična djela nedozvoljene polne radnje nad dvije djevojčice od 13 godina, prenosi Blic.

“Ušao je u boks i stegnuo me jako. Govorila sam mu da se skloni, odgovorio je: ‘Ne, ne, ne, pusti me da se samo malo smirim’” ispričala je jedna od žrtava Una Ilić (21) koja je, nakon Katarine Šolaje i Anđele Belović treća žrtva seksualnog uznemiravanja trenera jahanja Miloša Đukića koja je odlučila da ispriča svoju priču.

Osumnjičenog Miloša Ð. oštećene su prijavile policiji i tužilaštvu iskazujući time puno povjerenje u institucije. 

Тагови: