Na TikToku

Sestra instrumentarka uživo prenosila carski rez iz operacione sale

  • Извор: Курир
  • 26.04.2023. 19:47

Instrumentarka iz GAK "Narodni front" koja je snimala žene tokom operacije i uživo prenosila carski rez iz operacione sale, ugasila je svoje društvene mreže.

Ona se nakon skandala oglasila na ovoj društvenoj mreži, a zatim potpuno nestala sa platforme.

- Želim da objasnim uživo snimak koji je emitovan sa mog profila u periodu od 04 do 05 časova dana 26.04.2023. Snimak je nastao nenamjerno. U noćnom dežurstvu svi smo svjesni da je zabranjena upotreba mobilnog telefona u sali, ali kako su nas pozvali za hitan carski rez, samo sam telefon ostavila prislonjen o rešetku za rukavice, nesvjesna da se upalila kamera koja je prenosila uživo prenos na Tik Toku. Prije poziva u sali smo gledali TikTok i to je posljednje ostalo uključeno. Iz snimka se vidi da niko u sali nije bio svjestan da odloženi telefon vrši prenos uživo. Snimak je nastao spontano - rekla je ona i dodala:

- Osim pacijenta, vidim se i ja gdje se spremam za operaciju i učestvujem u istoj. Ja se izvinjavam pacijentu kojem je povrijeđena privatnost, pacijentkinjoj porodici kao i široj javnosti. Ja sam medicinska sestra - instrumentarka unazad 14 godina i cijeli svoj radni vijek gradila sam odnos između pacijenta i medicinske sestre na principima sestrinske etike i prema dobrim pravilima struke. Najiskrenije mi je žao što je nastao uživo prenos jer moje aktivnosti na TikToku su bile usmjerene uglavnom na moju porodicu, prijatelje i na edukativni sadržaj koji ni u jednom videu nije sadrzavao podatke o ličnosti niti bio u suprotosti sa medicinskom etikom. Još jednom, ponavljam da mi je duboko žao i da se iskreno izvinjavam pacijentkinji, njenoj porodici, klinici koja me hrani, svim svojim kolegama cjelokupnoj javnosti - napisala je Jellena.


  • 23:15 Ноћни програм

    Ноћни програм