Изјашњење

Случај ”Џене Гаџун”: Јовановић негирала кривицу, Рожајцу позлило

  • Извор: АТВ
  • 21.09.2023. 13:59

Докторка Нина Јовановић негирала је кривицу у Кантоналом суду у Сарајеву у случају несавјесног лијечења двоипогодишње дјевојчице Џене Гаџун из Какња, која је након операције преминула 14. новембра 2021. године.

Оптужницом су обухваћени и др Суад Рожајац, којем је пред судом позлило, па се није изјашњавао о кривици, као и ни трећеоптужена др Јасмина Халимић која се у судници појавила без адвоката.

Рожајац се терети се за тешка кривична дјела против здравља људи, у вези са кривичним дјелом несавјесно лијечење. Нина Јовановић и Јасмина Халимић се осумњичени за злоупотребу положаја.

Potvrđena optužnica protiv tri osobe zbog smrti djevojčice Džene Gadžun

Potvrđena optužnica protiv tri osobe zbog smrti djevojčice Džene Gadžun

Џена Гаџун је у новембру 2021. године оперисана је у приватној клиници “Бејтовић” у Сарајеву, чији се власник није нашао у оптужници. Током рутинске операције дошло је до компликација па је пребачена у Клинички центар Универзитета у Сарајеву гдје је преминула 14. новембра 2021. године.

Операцију је изводила докторица Нина Јовановић, за коју је утврђено да није посједовала привремену лиценцу за допунски рад.

Otac preminule djevojčice Džene Gadžun objavio dirljiv video: Kako si mi bila vesela

Otac preminule djevojčice Džene Gadžun objavio dirljiv video: Kako si mi bila vesela

Родитељи Мурис и Амила Гаџун раније су испричали да је дјевојчица рођена са спуштеним капком, те да је годину прије трагедије оперисана у Кантоналној болници у Зеници. Тада јој је у чело уграђена пластика, коју тијело није прихватило, па је дошло до инфекције.

Љекари су им рекли да се пластика мора уклонити. Како у зеничкој болници наводно није било слободних термина, одлучили су се за операцију у приватној клиници.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.